21:09 31.05.2018

"Ліга" і рух "П'ять зірок" узгодили новий проект Ради міністрів Італії

2 хв читати
"Ліга" і рух "П'ять зірок" узгодили новий проект Ради міністрів Італії

Лідер партії євроскептиків "Ліга" Маттео Сальвіні і глава популістського руху "П'ять зірок" Луїджі Ді Майо провели в Римі зустріч, під час якої узгодили новий список кандидатів на міністерські позиції, повідомляють газети La Stampa і La Repubblica.

Досі під час обговорення питання щодо нового уряду основні суперечки викликала кандидатура Паоло Савоні, якого партії хотіли бачити на посаді міністра економіки Італії. Проти кандидатури Савони різко виступав президент Італії Серджо Маттарелла. Він заявляв, що бачить у Савоні, відомому критикою на адресу ЄС і на адресу заходів жорсткої бюджетної економії, небезпеку для економіки країни. У зв'язку з цим президент не схвалив запропонований раніше "Лігою" і рухом "П'ять зірок" склад уряду.

У новому списку, за даними ЗМІ, на місце міністра економіки Італії запропонований професор політичної економіки в римському університеті Тор Вергата - Джованні Тріа.

Савону також залишать в уряді - йому, як пишуть ЗМІ, запропонують посаду міністра у справах ЄС.

До дискусії Сальвіні і Ді Майо також приєднався Джузеппе Конте, за яким в новому списку збереглася посада прем'єр-міністра.

Сальвіні в новому уряді може стати главою МВС, а Ді Майо очолити міністерство економічного розвитку або міністерство праці.

Італійські політики вже довгий час не можуть сформувати уряд. Після численних дискусій Маттарелла запропонував сформувати технічний уряд економісту Карло Коттареллі.

Поки Коттареллі не надав президенту Італії список кандидатів у міністри, а в середу італійські ЗМІ повідомили, що економіст бачить можливість формування політичного, а не технічного уряду. При цьому, за даними джерел газети Il Sole 24 Ore, Коттареллі близький до того, щоб відмовитися від спроб сформувати уряд. Видання навіть повідомляє, що він вже підтвердив участь у п'ятницю в заході в Тренто, присвяченому економіці. Це вказує на те, що вже в п'ятницю Коттареллі не планує працювати над формуванням кабінету міністрів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА