08:15 16.05.2018

КНДР висуває умови проведення зустрічі Кім Чен Ина й Трампа в Сингапурі

2 хв читати
КНДР висуває умови проведення зустрічі Кім Чен Ина й Трампа в Сингапурі

КНДР проведуть переговори на вищому рівні зі Сполученими Штатами лише в тому випадку, якщо адміністрація США відмовиться від вимог денуклеаризації Корейського півострова в односторонньому порядку. Про це заявив перший заступник міністра закордонних справ Північної Кореї Кім Ге Гван, передає Yonhap.

За його словами, позитивна відповідь від Пхеньяна щодо переговорів з владою США послідує в тому випадку, якщо Вашингтон підійде з щирою зацікавленістю до поліпшення відносин двох країн. Однак, як підкреслив північнокорейський дипломат, якщо Пхеньян почує тільки односторонні вимоги стосовно денуклеаризації, то КНДР не залишиться нічого іншого, як відмовитися від саміту з США.

Важливим етапом у нормалізації відносин між КНДР з одного боку і США та Південною Кореєю з іншого стала зустріч північнокорейського лідера Кім Чен Ина і президента Південної Кореї Мун Чже Іна на кордоні двох країн, яка відбулася 27 квітня.  В рамках переговорів вони прийшли до спільної думки щодо необхідності прагнути до того, щоб укласти мирний договір між Пхеньяном і Сеулом до кінця року.

У травні КНДР домовилася провести окремі зустрічі з владою Південної Кореї і США. Однак у середині місяця Північна Корея відмовилася від зустрічі на високому рівні з південнокорейськими представниками через спільні військові навчання Сеула і Вашингтона. Крім того, КНДР пригрозила скасувати зустріч Трампа з Кім Чен Ином, намічену на 12 червня в Сингапурі. На це в Держдепі заявили, що США поки не отримали від Пхеньяна будь-яких повідомлень про скасування саміту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА