15:35 13.05.2018

В Єрусалимі і в секторі Гази посилено заходи безпеки напередодні відкриття посольства США

2 хв читати
В Єрусалимі і в секторі Гази посилено заходи безпеки напередодні відкриття посольства США

Тисячі солдатів армії оборони Ізраїлю направлені на кордон із сектором Гази і на території Західного берега річки Йордан, а також в Єрусалим для посилення заходів безпеки в рамках підготовки до відкриття у понеділок нового посольства США, пише в неділю "Едіот ахронот".

За даними видання, південне командування армії готується стримувати десятки тисяч палестинців, які, як очікується, спробують прорватися через кордон сектора Гази на територію Ізраїлю. Армія оборони Ізраїлю очікує, що серед неозброєних демонстрантів будуть озброєні члени палестинського руху ХАМАС, які можуть відкрити вогонь або влаштувати вибухи.

Ізраїльські військові припускають, що палестинці зможуть прорватися через кордон, але вважають, що їм вдасться утримати протестувальників за один-два кілометри від кордону і не допустити їх проникнення в населені пункти Ізраїлю.

Також заходи безпеки посилено через відзначення Дня Єрусалима в Ізраїлі 13 травня. Урочистості проводяться на честь возз'єднання Єрусалима після Шестиденної війни.

Крім того, 14 травня в Єрусалимі буде відзначатися 70-річчя єврейської держави, до якого приурочено відкриття перенесеного з Тель-Авіва посольства США. В Єрусалимі будуть розміщені додаткові загони поліції, рух автотранспорту біля будівлі посольства в понеділок буде перекрито.

Водночас щороку 15 травня палестинці проводять день "Накба" або "день катастрофи", яка пов'язана для них з втратою батьківщини. Цього дня, як правило, також відбуваються зіткнення.

З кінця березня палестинці беруть участь у так званому "марші повернення" вздовж палестино-ізраїльського кордону, близько 40 людей загинули за цей час, приблизно 1,7 тис. осіб дістали поранень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА