14:32 07.05.2018

До Ради проходить вісім партій - опитування КМІС

2 хв читати
До Ради проходить вісім партій - опитування КМІС

Якби вибори до Верховної Ради України відбулися у середині квітня, 5-відсотковий бар'єр подолали б 8 політичних партій.

Згідно з результатами опитування громадської думки, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з 5 до 19 квітня 2018 року, якби вибори до Верховної Ради відбулися в середині квітня, то 8,5% респондентів проголосували б за ВО "Батьківщина", 6,8% - за "Громадянську позицію", 6,7% - за Радикальну партію Олега Ляшка, 5,8% - за "Блок Петра Порошенка", по 5,5% - за партію "За життя" і "Опозиційний блок", 5,1% - за партію Святослава Вакарчука (така наразі не зареєстрована), 5% - за партію "Слуга народу".

Водночас 12,3% опитаних заявили, що не братимуть участі в голосуванні, 23,1% не визначилися з вибором, 4,1% викреслили б усі партії або зіпсували бюлетень.

"З цих партій більше ніж інші, враховуючи статистичну помилку, має ВО "Батьківщина". Наступні 7 партій мають підтримку, яка відрізняється практично в рамках похибки, тобто ці політичні сили радше "ділять" друге місце", - зазначено в коментарі КМІС за результатами опитування, які роздали журналістам на прес-конференції в понеділок у Києві.

Серед тих, хто має намір брати участь в голосуванні на парламентських виборах, 14,4% респондентів відповіли, що проголосували б за ВО "Батьківщина", 11,5% - за "Громадянську позицію", 11,4% - за Радикальну партію О.Ляшка , 9,9% - за партію "Блок Петра Порошенко", по 9,3% - за партію "За життя" і "Опозиційний блок", 8,6% - за партію Святослава Вакарчука, 8,4% - за партію "Слуга народу".

Водночас 12,3% опитаних заявили, що вирішили не брати участі в голосуванні, ще 23,1% не визначилися з вибором, а 4,1% респондентів викреслили б усі партії або зіпсували бюлетень.

У рамках проведеного дослідження методом особистого інтерв'ю було опитано 2004 респондентів старших за 18 років, які проживають в 110 населених пунктах у всіх регіонах України за винятком непідконтрольних уряду країни територій з чотирьохрівневою статистичною похибкою. Статистична похибка становить 1,4-3,3%, залежно від величини показників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА