13:31 24.03.2018

Вибори на Донбасі мають проходити під контролем українського ЦВК – Колесніков

2 хв читати
Вибори на Донбасі мають проходити під контролем українського ЦВК – Колесніков

Співголова партії "Опозиційний блок" Борис Колесніков заявляє, що вибори на Донбасі мають проходити тільки за українськими законами під контролем Центральної виборчої комісії України.

В інтерв'ю газеті "Сегодня", відповідаючи на запитання про те, що дасть заміна АТО на операцію Об'єднаних сил на Донбасі, Б.Колесніков заявив, що це "просто зміна вивісок, навряд чи це щось дасть на практиці".

"Українська влада підписала угоди "Мінськ-2". І повинна не тільки сама неухильно їх виконувати, а й наполягати на виконанні угод усіма учасниками-підписантами. Нам всі намагаються допомогти побудувати "дорожню карту" виконання угод, щоб було зрозуміло, що йде за чим, який черговий крок. Вибори на Донбасі повинні проходити, безумовно, тільки за українськими законами, нехай навіть спеціально ухваленими. І під контролем нашої Центральної виборчої комісії", – сказав він.

Співголова партії "Опозиційний блок" наголосив, що завдання номер один – повернути Донбас під українську юрисдикцію. "Проте не треба забігати наперед і вже сьогодні міркувати в Раді про те, як буде називатися та чи інша вулиця у звільненому Донецьку", – додав він.

Він висловив думку, що називати і перейменовувати вулиці – це взагалі не справа парламенту. "Я б, чесно, взагалі у Верховній Раді забрав і право перейменовувати міста. Сам я точно не прихильник комуністичної ідеології і в свій час в Донецьку двічі вносив пропозицію до місцевої ради про перейменування площі Леніна. Але наголошу, це повинно бути винятковим правом міськради, в цьому разі Донецької. Політикам у цьому питанні робити нічого. Городяни обрали депутатів, надали їм довіру, от вони нехай ті і вирішують", – сказав Б.Колесніков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА