08:55 23.03.2018

Порошенко провів зустріч з міністром закордонних справ Франції

2 хв читати
Порошенко провів зустріч з міністром закордонних справ Франції

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з міністром у справах Європи і закордонних справ Франції Жаном-Іва Ле Дріаном, на якій було порушено питання невизнання виборів президента РФ на території окупованого Криму, ситуації на Донбасі, перспективи розгортання миротворчої місії ООН і продовження реформ в Україні.

"Президент України Петро Порошенко прийняв міністра у справах Європи і закордонних справ Франції Жана-Іва Ле Дріана", - сказано в повідомленні на сайті президента України в четвер увечері.

П.Порошенко висловив подяку за незмінною підтримку Францією територіальної цілісності і суверенітету України, а також чітку позицію щодо невизнання виборів президента Росії на території українського Криму.

"Президент Порошенко і міністр Ле Дріан обговорили ситуацію на Донбасі, зокрема перспективи розгортання миротворчої місії ООН, яка охоплювала всю окуповану територію, зокрема українсько-російську ділянку кордону", - зазначено в повідомленні.

Сторони підтримали важливість виконання безпеки умов мінських домовленостей і велике значення продовження роботи в нормандської форматі. Співрозмовники також підтримали необхідність продовження режиму санкцій проти Росії до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Особливу увагу було приділено питанням двостороннього співробітництва, реалізації проектів у сфері військово-технічного і економічного співробітництва за фінансової підтримки Франції.

"Важлива увага також була приділена продовженню курсу реформ в Україні за підтримки з боку ЄС, в тому числі Франції. Глава держави поновив запрошення президенту Французької Республіки відвідати Україну найближчим часом", - зазначили в прес-службі глави держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА