14:23 02.03.2018

Україна має намір вивчати можливості щодо приєднання до Шенгенської зони

1 хв читати

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе заявляє, що Україна має намір вивчати можливості щодо приєднання до Шенгенської зони в довгостроковій перспективі.

"Після впровадження безвізового режиму з ЄС Україна має намір вивчати можливості щодо приєднання до Шенгенської зони в довгостроковій перспективі", - заявила І.Климпуш-Цинцадзе на відкритті 5-ї щорічної конференції Східного партнерства у Таллінні (Естонія), повідомляє прес-служба віце-прем'єра у п'ятницю.

Також, за словами віце-прем'єра, Україна прагне бути активно залученою в реалізацію зовнішнього інвестиційного плану ЄС.

Окремо І.Климпуш-Цинцадзе наголосила на необхідності впровадження новіших моделей співпраці для асоційованих партнерів після того, як вони досягнуть прогресу в імплементації всеосяжної зони вільної торгівлі з ЄС.

"Ініціатива "Східне партнерство+" має отримати практичну основу. Країни-учасниці чинної програми хочуть отримати доступ до "чотирьох свобод ЄС", а саме до свободи руху товарів, послуг, людей і капіталу", - наголосила вона.

Окремо І.Климпуш-Цинцадзе порушила тему співпраці України та ЄС у сфері енергетики, оскільки сторони вже давно є стратегічними партнерами в цій галузі.

"Ми повністю підтримуємо ідеї Енергетичного союзу й хочемо приєднатися до нього. Це сприятиме розвитку конкуренції на внутрішньому ринку, зміцненню регіональної співпраці та поліпшенню енергетичної безпеки", - сказала віце-прем'єр.

<<< назад

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА