09:43 26.02.2018

Мінфін США розгляне питання про можливе впровадження санкцій стосовно 13 росіян

2 хв читати
Мінфін США розгляне питання про можливе впровадження санкцій стосовно 13 росіян

Мінфін США розгляне питання про можливе впровадження санкцій стосовно 13 росіян, проти яких Мін'юст США раніше висунув звинувачення у справі про втручання в президентські вибори 2016 року.

"Ми продовжуємо вивчати втручання (РФ - ІФ) у вибори. Я можу тільки додати, що ми тісно співпрацюємо з ФБР стосовно інформації про нещодавній позов і в разі необхідності ми розглянемо застосування санкцій проти осіб на основі інформації, яка в них є", - заявив журналістам глава Мінфіну США Стівен Мнучін у суботу.

Раніше офіційний представник Держдепартаменту Гізер Ноєрт не виключила можливості впровадження санкцій стосовно 13 російських громадян.

"Санкції - це те, що ми зазвичай не прогнозуємо, але ми можемо потенційно це розглянути", - сказала вона.

Міністерство юстиції США висунуло звинувачення у втручанні в американські президентські вибори 13 громадянам Росії. За даними слідства, всі обвинувачувані є співробітниками Агентства інтернет-досліджень, що базується в Санкт-Петербурзі. Серед обвинувачуваних також бізнесмен Євген Пригожин, якого в США пов'язують з агентством. Водночас сам Є.Пригожин заперечує зв'язок із компанією.

До списку обвинувачуваних також потрапили Михайло Бистров, Михайло Бурчик, також відомий як Михайло Абрамов, Олександра Крилова, Ганна Богачова, Сергій Полозов, Марія Бовда (Марія Бєляєва), Роберт Бовда, Вадим Подкопаєв, Гліб Васильченко, Ірина Каверзіна, Володимир Вєнков і Джейхун Асланов.

Цих осіб звинувачують у "змові з метою шахрайства проти США", а також у "змові з метою шахрайства з використанням електронних засобів передачі даних і для банківських махінацій", а також "у розкраданні персональних даних за обтяжувальних обставин".

В обвинувальному документі зазначені три юридичні особи: Агентство інтернет-досліджень, "Конкорд менеджмент і консалтинг" Є.Пригожина, а також пов'язана з ним "Конкорд кейтеринг".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА