12:43 15.02.2018

У Кремлі заявили, що не знайомі з деталями "доповіді Расмуссена" щодо миротворців на Донбасі

2 хв читати
У Кремлі заявили, що не знайомі з деталями "доповіді Расмуссена" щодо миротворців на Донбасі

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков утримався від коментарів щодо так званої доповіді Расмуссена про формат миротворчої місії ООН на Донбасі, запропонувавши дочекатися деталей цього плану.

У відповідь на прохання викласти позицію Кремля щодо "плану Расмуссена" Д.Пєсков сказав: "Зачекайте, потрібно спочатку отримати якісь деталі цього плану".

Раніше заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін заявив "Інтерфаксу", що пропонований у так званій доповіді Расмуссена формат місії ООН на Донбасі слабо співвідноситься з положеннями Мінських домовленостей.

"Пропонований формат миротворчої операції дуже слабо співвідноситься з основними положеннями Мінських домовленостей, які, як і раніше, - і це визнають усі сторони, причетні до українського врегулювання, - залишаються основою для політичного вирішення кризи в Україні", - сказав Г.Карасін "Інтерфаксу".

Говорячи про російське бачення можливого сприяння ООН вирішенню ситуації на сході України, заступник міністра зазначив: "У Раді безпеки, як відомо, з вересня 2017 року перебуває російський проект резолюції про організацію в Україні місії з охорони спостерігачів ОБСЄ".

"Ми ще раз повторюємо, що відкриті до предметної зацікавленої розмови з партнерами на основі нашого проекту", - наголосив Г.Карасін.

Він нагадав, що цю доповідь підготовлено під егідою фонду екс-генсека НАТО Андерса Фог Расмуссена і присвячено миротворчій місії ООН на сході України.

За словами заступника міністра, "було анонсовано, що ця доповідь буде представлена 17 лютого в рамках Мюнхенської конференції з питань безпеки".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА