08:28 15.02.2018

Демократи в конгресі США мають намір виділити $ 1 млрд на захист виборів від втручання

2 хв читати
Демократи в конгресі США мають намір виділити $ 1 млрд на захист виборів від втручання

Демократи в американському конгресі підготували законопроект, який передбачає виділення в поточному році $ 1 млрд для захисту виборчої системи США від проникнення іноземних та інших хакерів, повідомили ЗМІ.

Раніше керівники американських спецслужб повідомили, що, за їхніми даними, Росія планує втручання в проміжні вибори в конгрес США в листопаді 2018 року.

"Ми не повинні дозволити росіянам насміхатися і отримувати задоволення, яке вони отримали під час попередніх виборів. Їх мета - підірвати демократію", - заявила на прес-конференції лідер демократів у палаті представників конгресу Ненсі Пелосі.

Відповідно до проекту, запропонованого демократами, $ 1 млрд може бути витрачений в поточному році на придбання машин для голосування, які повинні повністю замінити паперові бюлетені, наймання співробітників в області забезпечення безпеки виборів, проведення оцінок ризиків.

В подальшому - в 2019, 2021, 2023 і 2025 роках - передбачається виділяти $ 175 млн - $ 1,75 млрд в цілому.

Раніше глава ЦРУ Майк Помпео, директор національної розвідки США Ден Коутс і директор Агентства національної безпеки США Майкл Роджерс заявили, що мають дані, що вказують, що Росія спробує втрутитися в проміжні вибори в країні в 2018 році.

За останній рік Вашингтон неодноразово звинувачував Росію у втручанні у внутрішні справи США за допомогою ЗМІ та соціальних мереж. Наразі низка комітетів конгресу США розслідує дані про передбачуване втручання Росії в американські вибори. Аналогічну роботу веде команда під керівництвом спецпрокурора Мюллера.

На листопад 2018 року в США призначені виборів губернаторів і конгресменів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА