12:45 08.12.2017

Слідчі можуть звернутися до міжнародних організацій для проведення експертиз матеріалів слідства щодо Саакашвілі - Порошенко

2 хв читати
Слідчі можуть звернутися до міжнародних організацій для проведення експертиз матеріалів слідства щодо Саакашвілі - Порошенко

Президент України Петро Порошенко вважає, що слідчі можуть звернутися до міжнародних організацій для проведення експертиз матеріалів слідства у справі лідера партії "Рух нових сил", екс-голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеіла Саакашвілі.

"Загалом, якщо ми оцінюємо ситуацію з Саакашвілі, - вона не варта міжнародної уваги, тому що є конкретні злочини, які були втілені, і ми повинні забезпечити: по-перше, прозорість слідства, по-друге, відкритість і неупередженість слідчих органів, прозорий ефективний неупереджений суд", - сказав він на спільній прес-конференції з президентом Литви Далею Грибаускайте у Вільнюсі в п'ятницю, відповідаючи на запитання журналістів.

За словами П.Порошенка, якщо є факти порушення законів, наприклад незаконний перетин кордону, отримання фінансування з країни-агресора, щоб підривати соціальний спокій в державі, то за це також є відповідальність.

"Щоб це було абсолютно відкрито і мало абсолютну довіру, я припускаю, хоч слідство і є незалежним, що слідство може звернутися для додаткової експертизи, зокрема до міжнародних організацій", - сказав президент.

П.Порошенко підкреслив, що міжнародні експертизи підвищать довіру до документів слідства.

При цьому він додав, що був шокований інформацією про фінансування М.Саакашвілі з території країни-агресора.

Президент зазначив, що гарантує незалежне розслідування справи М.Саакашвілі.

"Я не втручаюся в цю справу. Я жодного разу не виявив і не буду виявляти ніякої зацікавленості, і ми повинні забезпечити об'єктивне, справедливе неупереджене слідство, об'єктивний, справедливий, неупереджений суд. Це я можу і повинен гарантувати", - запевнив він.

Президент Литви Грибаускайте сказала, що це - внутрішнє питання України і "ми не втручаємося і не коментуємо його".

Як повідомлялося, на поточному тижні генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про зрив реалізації плану ФСБ Росії "російська зима" в Києві через акції, організовані партії "Рух нових сил" екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі і нібито кошти бізнесмена з оточення екс-президента України Віктора Януковича Сергія Курченка.

М. Саакашвілі оголошений в розшук і Генпрокуратура закликає його добровільно прийти до слідчого. М.Саакашвілі підозрюється у злочині, передбаченому трьома статтями - ч.1 ст.15, ч.2 ст.28, ч.2 ст.256 Кримінального кодексу України. Інкриміновані М.Саакашвілі статті передбачають замах на злочин, скоєний групою осіб за попередньою змовою або злочинною організацією; сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності. Проведення розшуку доручено оперативним підрозділам Національної поліції і СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА