12:51 20.11.2017

У ВР очікують розгляду законопроекту щодо продовження до 2019 року термінів розслідування прокуратурою справ, підслідних ДБР

2 хв читати
У ВР очікують розгляду законопроекту щодо продовження до 2019 року термінів розслідування прокуратурою справ, підслідних ДБР

Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендував народним депутатам прийняти за основу і в цілому законопроект, який продовжує повноваження прокуратури щодо досудового розслідування кримінальних проваджень, підслідних Державному бюро розслідувань (ДБР).

"Комітет... рекомендує Верховній Раді прийняти за основу та в цілому законопроект щодо продовження слідчими органами прокуратури досудового розслідування кримінальних проваджень", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті українського парламенту в понеділок.

Законопроект (№7278) про внесення змін до прикінцевих положень Кримінального процесуального кодексу, яким пропонують продовжити термін до запуску ДБР, але не пізніше за 1 січня 2019 року, протягом якого прокуратура зможе здійснювати досудове розслідування кримінальних проваджень, підслідних ДБР, був зареєстрований у парламенті 10 листопада 2017 року.

Комітет надав свої висновки 15 листопада, проте народні депутати не включили його до порядку денного на сесії на пленарному засіданні 16 листопада.

"Таким чином, з 20 листопада 2017 року слідчі органів прокуратури матимуть право тільки продовжувати досудові розслідування та втрачають повноваження щодо здійснення досудового розслідування кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 216 КПК, скоєних після цієї дати, а ці функції повинні перейти до ДБР, яке досі не розпочало своєї діяльності", - йдеться в повідомленні на сайті Верховної Ради.

Водночас член профільного комітету Антон Геращенко в ефірі каналу "112.Україна" зазначив: "Ми докладемо всіх зусиль для того, щоб ДБР запустилося раніше, ніж до кінця наступного року. Думаю, що перші справи воно прийме вже до червня наступного року".

За його словами, в парламенті буде знайдено компромісний варіант законодавчих змін, щоб на півроку продовжити повноваження прокуратури з розслідування проваджень до створення ДБР.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА