19:32 17.10.2017

У Києві мітингувальники не мають наміру прибирати намети з проїжджої частини до виконання їхніх вимог і готові захищати їх силою

2 хв читати
У Києві мітингувальники не мають наміру прибирати намети з проїжджої частини до виконання їхніх вимог і готові захищати їх силою

Учасники ранкового мітингу під Радою мають намір стояти наметовим містом на проїжджій частині вул.Грушевського до повного виконання своїх вимог, які, за їхньою інформацією, парламент розглядатиме в четвер.
Як повідомив кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" один з так званих кураторів наметового містечка, учасник колишнього добровольчого батальйону "Донбас", намети з проїжджої частини прибрані у вівторок не будуть.
"Ми їх не приберемо, поки не будуть виконані наші вимоги. Ми будемо в них ночувати, поки Рада не розгляне потрібні законопроекти. Це буде в четвер. Якщо ж намети спробують знести, то ми їх будемо захищати всіма силами", - сказав боєць, який відмовився назвати своє ім'я.
Станом на вечір вівторка на проїжджій частині вул.Грушевського знаходиться десяток наметів, біля них чергують активісти. У Маріїнському парку поруч мітингувальники також розбили близько десятка наметів. Протестуючі вже привезли польову кухню, люди приносять їм бутерброди.
Всього на площі Конституції, вулиці Грушевського і в Маріїнському парку знаходиться близько 500 осіб. Кількість правоохоронців, які забезпечують правопорядок, також значно зменшилася в порівнянні зі світлим часом доби. Обстановка біля будівлі парламенту спокійна.
Як повідомлялося, у вівторок, 17 жовтня, під стінами Верховної Ради в Києві зібралося близько 4 тисяч чоловік. У мітингу взяли участь представники різних політичних сил і громадських організацій, зокрема: "Рух нових сил", "Батьківщина", "Самопоміч", Громадянська позиція Анатолія Гриценка, "ДемАльянс", "Свобода" і Національний корпус. Серед вимог учасників акції - скасування депутатської недоторканності, створення антикорупційного суду і введення пропорційної виборчої системи з відкритими списками.
Народний депутат фракції "Блок Петра Порошенко" Мустафа Найєм заявив, що наступний збір учасників акції протесту під Верховною Радою запланований на четвер, а в розбитому під будівлею парламенту наметовому містечку весь цей час буде перебувати тільки організаційний комітет акції. За його словами, на установку наметів організатори акції отримали дозвіл, вони були вказані в заявках.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА