20:30 09.10.2017

ПА НАТО продовжила стратегічне обговорення з Україною і Грузією питання чорноморської безпеки

2 хв читати
ПА НАТО продовжила стратегічне обговорення з Україною і Грузією питання чорноморської безпеки

Парламентська асамблея НАТО на пленарному засіданні в Бухаресті ухвалила резолюцію "Зміцнення стабільності та безпеки в Чорноморському регіоні" з урахуванням поправки української делегації, що передбачає продовження стратегічного обговорення з Україною і Грузією питання чорноморської безпеки, повідомила глава української делегації, народний депутат Ірина Фріз (фракція "Блок Петра Порошенка").

На своїй сторінці у Facebook вона вказала, що ця поправка також передбачає подальше посилення співпраці в рамках діяльності НАТО, спрямованого на зміцнення безпеки в регіоні та реалізацію політичного рішення щодо подальших кроків із імплементації рішення Бухарестського саміту 2008 року.

"Тоді питання надання Україні і Грузії Плану дій щодо членства було відкладено, але підтверджено, що в довгостроковій перспективі країни зможуть бути членами Альянсу. Резолюція ПА НАТО де-юре створює підстави для того, щоб ми розпочали вибір алгоритму з підготовки набуття членства в НАТО", - пояснила І.Фріз.

Вона нагадала, що Україна після ухвалення закону щодо євроатлантичної інтеграції "повернулася до активного політичного процесу підготовки до вступу в Альянс, важливою умовою для цього є отримання Плану дій щодо членства".

Нардеп наголосила, що Україну очікує "ще багато роботи", але політична підтримка з боку партнерів сприяє "таким змінам і відкриває двері для євроатлантичної інтеграції України".

Крім того, І.Фріз повідомила, що ПА НАТО ухвалила проект резолюції "Протистояти використанню інформації як зброї". "У резолюції загрози в інформаційній сфері з боку Росії стоять поруч із погрозами з боку Ісламської держави. Країни Альянсу публічно визнають, що кампанія з дезінформації і підриву спрямована на ослаблення і дестабілізацію євроатлантичної спільноти", - зазначає вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА