15:54 26.09.2017

Угорська влада через "мовну норму" українського закону заграє зі своїм виборцем - Балога

2 хв читати
Угорська влада через "мовну норму" українського закону заграє зі своїм виборцем - Балога

Українська влада та політики перебільшують значущість погроз Угорщини у зв'язку з ухваленням та підписанням закону України про освіту, який містить так звану мовну норму, вважає позафракційний народний депутат, екс-голова Закарпатської облдержадміністрації Віктор Балога.

"Радив би усім спокійніше сприймати заяву міністра закордонних справ Угорщини. Не думаю, що вона матиме якісь серйозні наслідки. Бо за цими словами стоїть виключно внутрішня політика самої Угорщини, а Україна, на жаль, для них всього лише інструмент загравання з електоратом", - написав В.Балога на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Він зазначив, що угорці є складовою частиною української влади - угорець є в коаліції, угорські партії на Закарпатті є частиною провладної більшості. "Це говорить про те, що в українській політиці їх насправді все влаштовує, а гострі заяви - лише відігравання на власного виборця. А українські політики роблять з цього більшу проблему, ніж вона є насправді", - пояснив він.

Раніше цього дня на сайті Міністерства закордонних справ Угорщини з'явилася заява, згідно з якою угорський уряд має намір блокувати всі подальші рішення Європейського Союзу, спрямовані на зближення ЄС з Україною з огляду на підписання президентом України Петром Порошенком закону "Про освіту".

"Угорщина блокуватиме будь-які ініціативи, вигідні Україні, в міжнародних організаціях, особливо в ЄС", - сказав глава МЗС Угорщини Петер Сіятро.

Як повідомлялося, 25 вересня, президент України Петро Порошенко підписав закон України №2145-VІІІ "Про освіту", ухвалений Верховною Радою 5 вересня 2017 року.

Закон, серед іншого, визначає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова, але, відповідно до освітньої програми, можуть викладатися одна або кілька дисциплін двома та більше мовами - державною, англійською, іншими офіційними мовами Європейського Союзу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА