15:09 14.07.2017

"Наш край" вимагає від Кабміну повернути держрегулювання цін

2 хв читати
"Наш край" вимагає від Кабміну повернути держрегулювання цін

Партія "Наш край" вимагає від уряду повернутися до регулювання цін на соціальні продукти харчування і відновити дію відповідної постанови, зазначено у зверненні до Кабінету Міністрів України співголови партії Олександра Мазурчака.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба "Нашого краю", О.Мазурчак зазначає, що в разі якщо уряд не відновить держрегулювання цін на продукти харчування, восени зростання цін "з'їсть" обіцяне владою підвищення пенсій і мінімальних зарплат.

"Підвищення тарифів на енерго- і водопостачання для виробників і скасування державного регулювання цін спровокували повзуче підвищення цін на продукти харчування. У результаті чого за півроку значно подорожчала 21 позиція із 23 у списку соціальних продуктів харчування. Уряд має негайно втрутитися в ситуацію ціноутворення і відновити державне регулювання цін", - зазначив О.Мазурчак.

Він додав, що через невдалу політику уряду пенсіонери сьогодні можуть собі дозволити лише хліб та яйця.

"За шість місяців відбулося стрімке подорожчання свинини і яловичини, відповідно - на 24,5 і 17,5 грн. Зараз кілограм свинини можна купити за середньою ціною 97 грн, а яловичини - 104 грн. Харчування м'ясом та м'ясними виробами стає дедалі недоступнішим для багатьох українців", - зазначив політик.

Співголова "Нашого краю" переконаний, до таких катастрофічних наслідків призвели дії уряду на догоду МВФ.

"В очікуванні обіцяного МВФ підвищення тарифів на енергопостачання і комунальні послуги, виробники продуктів харчування і роздрібні мережі заздалегідь включили витрати на зберігання товарів в оптову та роздрібну ціну. Уряд зобов'язаний був передбачити і вжити заходів. Уряд, ще маючи можливості впливати на ціни, цього не робив: фактично державне регулювання цін не працювало останні півроку ", - зазначив О.Мазурчак.

"Наш край" вимагає від уряду повернутися до реального регулювання цін на соціальні продукти харчування, "інакше обіцяне урядом підвищення пенсій і мінімальних заробітних плат восени "з'їсть" ще більше зростання цін на продукти харчування".

Як повідомлялося, з 1 липня набула чинності постанова Кабінету Міністрів України про скасування державного регулювання цін на продукти харчування. З цього часу виробники не зобов'язані декларувати ціни на продовольчу продукцію і обґрунтовувати Держспоживслужбі необхідність зміни цих цін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА