19:47 21.12.2016

Порошенко і Брок домовилися про зусилля для пришвидшення вирішення процедур щодо введення "безвізу" для українців

1 хв читати

Президент України Петро Порошенко і голова комітету у закордонних справах Європарламенту Елмар Брок на зустрічі в Києві в середу обговорили економічні реформи в країні, нинішню ситуацію на Донбасі та продовження санкцій проти Росії.

Як повідомляє прес-служба глави Української держави, П.Порошенко висловив вдячність за незмінну підтримку Європейським Союзом суверенітету і територіальної цілісності України, включно з Кримом, і вітав рішення Ради ЄС продовжити економічні та секторальні санкції проти Росії після 31 січня 2017 року.

У свою чергу Е.Брок позитивно відзначив прийняття Верховною Радою державного бюджету України на 2017 рік, "зміцнення банківської системи та сміливість рішення щодо націоналізації ПриватБанку, а також реалізацію антикорупційної політики, зокрема впровадження системи електронного декларування.

"Саме ці кроки зміцнюють правову безпеку України, яка є критично важливою для залучення іноземних інвестицій та економічного піднесення держави", - сказав голова комітету ЄП.

Співрозмовники також обговорили останній розвиток подій на Донбасі та засудили збройні провокації російської сторони, спрямовані на загострення ситуації на лінії зіткнення.

Крім того, П.Порошенко та Е.Брок досягли домовленості докласти зусиль для пришвидшення вирішення процедурних питань в інституціях ЄС із метою запровадження безвізового режиму для українців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА