19:22 15.12.2016

Київ протестує через продовження Сущенку терміну тримання під вартою в РФ

2 хв читати

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з рішенням Московського міського суду залишити без змін постанову Лефортовського районного суду м. Москви (РФ) від 28 листопада 2016 року щодо продовження до 30 січня 2017 року терміну тримання під вартою українського журналіста Романа Сущенка.

"Наполеглива відмова судової гілки російської влади у зміні запобіжного заходу на непов'язаний з триманням під вартою та подальше проведення судових слухань у закритому режимі свідчать про продовження психологічного тиску на громадянина України та політичну заангажованість російської судової системи", - йдеться в коментарі МЗС України у зв'язку з рішенням Московського міського суду у справі Р.Сущенка, оприлюдненому на офіційному сайті українського зовнішньополітичного відомства в четвер.

У повідомленні наголошується, що Р.Сущенка було затримано в РФ у вересні поточного року незаконно та за сфабрикованими обвинуваченнями.

"МЗС України вимагає від російської влади негайно припинити це правове свавілля та звільнити безпідставно затриманого Романа Сущенка, єдиною претензією до якого з боку Кремля може бути об'єктивне та неупереджене висвітлення ним подій в та навколо України під час його журналістської діяльності", - йдеться в коментарі.

3 жовтня ФСБ Росії повідомила, що в Москві "під час проведення шпигунської акції затримано кадрового співробітника Головного управління розвідки Міноборони України полковника Романа Сущенка". ФСБ Росії порушила кримінальну справу за ст. 276 КК РФ (шпигунство), триває слідство.

Лефортовський суд Москви заарештував Р.Сущенка на два місяці. Захист уже подав скаргу на його арешт. 28 листопада суд продовжив арешт до кінця січня наступного року.

У Києві затримання Р.Сущенка назвали провокацією, а обвинувачення в шпигунстві - надуманими.

22 листопада глава СБУ Василь Грицак повідомив, що Р.Сущенка внесено до списків на обмін заручниками.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА