12:57 23.11.2016

"Батьківщина" ініціює створення ТСК з перевірки корупційної діяльності Гонтаревої і Ворушиліна

2 хв читати
"Батьківщина" ініціює створення ТСК з перевірки корупційної діяльності Гонтаревої і Ворушиліна

Фракція ВО "Батьківщина" в найближчі дні зареєструє у Верховній Раді України проект постанови про створення тимчасової слідчої комісії (ТСК) з перевірки корупційної діяльності голови Національного банку України Валерії Гонтаревої і голови Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Костянтина Ворушиліна, заявила голова фракції Юлія Тимошенко.

"Ми в найближчі дні зареєструємо постанову про створення тимчасової слідчої комісії щодо перевірки корупційних обертів, корупційної діяльності Гонтаревої і керівника Фонду гарантування вкладів пана Ворушиліна", - повідомила вона на брифінгу в Києві в середу.

Також, за словами Ю. Тимошенко, вони вимагають "перевірити, як повертаються заощадження, депозити українців", як "свідомо знищуються українські банки і українська банківська система".

"Ми вимагаємо від Петра Олексійовича Порошенка негайно припинити свої бізнес-обороти разом зі своїми бізнес-партнерами у банківській сфері України. Ми вимагаємо від нього, щоб він негайно звільнив своїх бізнес-партнерів пані Гонтареву і пана Ворушиліна з Фонду гарантування вкладів. Якщо він цього не зробить, це означатиме, що він продовжує свій корумпований бізнес на падінні фінансової системи України", - сказала Ю. Тимошенко.

Вона також заявила про намір передати матеріали про корупцію глави Нацбанку в Національне антикорупційне бюро та СБУ.

"Ми звернемося до НАБУ зі спеціальною заявою про злочин, про корупцію пані Гонтаревої, де ми викладемо всі обставини справи, як вона обслуговувала корупційні обороти з державними цінними паперами Януковича і його оточення", - повідомила лідер "Батьківщини".

За її словами, також повідомлять "усі факти про те, як вийшло так, що президент України заробив на падінні курсу гривні майже 50 млн грн".

Ю. Тимошенко зазначила, що до НАБУ також буде подано заяву про злочин керівника Фонду гарантування вкладів, "який оцінив активи знищених, ліквідованих банків...замість 448 млрд грн лише в 99 млрд грн."

"Ми також завтра звернемося до Служби безпеки України із заявою про злочин пані Гонтаревої", - зазначила Ю. Тимошенко.

За її словами, діяльність В.Гонтарєвої на посаді голови НБУ призвела до різкого падіння частки капіталу українських банків у загальному капіталі банківської системи України, "з 12% до 41% за нашими розрахунками підвищилася частка саме російських банків у банківській системі України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА