15:33 14.10.2016

Фейгін закликає колег взятися за справи етапованих до Лефортова українців Панова та Захтея

2 хв читати
Фейгін закликає колег взятися за справи етапованих до Лефортова українців Панова та Захтея

Громадян України Євген Панова та Андрія Захтея, підозрюваних Федеральною службою безпеки Росії в підготовці диверсій на стратегічно важливих об'єктах Кримського півострова, етапували до московського СІЗО Лефортово, повідомив відомий російський адвокат Марк Фейгін і закликав своїх колег взятися за справи українців.

"До Лефортова вчора етапували "кримських диверсантів" Панова та Захтея. Відомо, що їх катували. Закликаю колег адвокатів узятися за їхні справи", - написав М.Фейгін у своєму акаунті у Twitter у п'ятницю.

Як повідомлялося, 10 серпня у ФСБ РФ заявили про начебто запобігання в ніч на 8 серпня двом спробам прориву на територію Криму "диверсійно-терористичних груп" з числа бійців спецпідрозділів Міноборони України та загибелі під час бойового зіткнення військовослужбовця ЗС РФ. Також у ФСБ заявляють, що ліквідували на території Криму "агентурну мережу" українського ГУР, а також повідомили про затримання громадян України та РФ, які "сприяли в підготовці терактів", зокрема жителя м. Енергодар Запорізької області Євгена Панова, якого назвали працівником ГУР МО України.

Міноборони, ГУР, РНБО України спростували повідомлення про українських диверсантів. У Міноборони назвали такими ж безпідставними обвинувачення російської сторони в здійсненні обстрілу півострова з материкової частини країни.

12 серпня на сайті російського телеканалу РЕН-ТВ з'явилося відео допиту Є.Панова, під час якого він зізнається у всьому, що йому інкримінує ФСБ РФ.

Є.Панов є водієм Запорізької АЕС, членом виконкому Енергодарської міськради, волонтером та учасником АТО. У Службі безпеки України заявили, що не знають, як Є.Панов потрапив на територію окупованого півострова. І.Котелянець вважає, що Є.Панова було викрадено в Запорізькій області та вивезено до Криму.

Крім того, за даними МЗС РФ, у Криму за начебто сприяння в підготовці терористичних актів затримано Андрія Захтея.

За інформацією народного депутата України Антона Геращенка (фракція "Народний фронт"), А.Захтей був двічі судимий, "це банальний антиукраїнськи налаштований і двічі судимий рецидивіст на прізвисько "Зая".

У середині серпня Київський райсуд Сімферополя обрав Є.Панову та А.Захтею запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці. 10 жовтня стало відомо, що цей самий суд продовжив до 10 грудня поточного року арешт Є.Панову та А.Захтею. "Суд продовжив термін тримання під вартою на два місяці", - повідомило журналістам джерело в правоохоронних органах і додало, що рішення ухвалено днями.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА