13:57 12.09.2016

Вибори президента Австрії відкладено на невизначений термін через поганий клей

1 хв читати
Вибори президента Австрії відкладено на невизначений термін через поганий клей

Повторні президентські вибори в Австрії, призначені на 2 жовтня, перенесено на невизначений термін, повідомив на прес-конференції у понеділок міністр внутрішніх справ країни Вольфганг Соботка.

Як передає Бі-Бі-Сі, причиною перенесення став неякісний клей, яким запечатували конверти для голосування поштою. В результаті конверти з бюлетенями могли відкритися.

"Ми не можемо оцінити, скільки конвертів і які саме могли відкритися", - сказав В. Соботка.

Про можливе перенесення виборів міністр вже говорив минулого тижня, однак тоді остаточного рішення прийнято не було. Зараз обговорюються різні дати наступних виборів. За словами В. Соботки, мова йде про 27 листопада або 4 грудня.

Австрія живе без президента з 8 липня, коли екс-глава держави Гайнц Фішер пішов у відставку. Його обов'язки тимчасово виконує спікер парламенту та два заступника спікера.

Результати травневих президентських виборів в Австрії були анульовані Конституційним судом країни в липні з-за численних порушень у ході другого туру.

У другому турі брали участь кандидат від вкрай правої Австрійської партії свободи Норберт Гофер і колишній лідер "зелених" Олександр ван дер Беллен, який здобув перемогу з відривом всього в 31 тис. голосів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Більшість українців за те, щоб Зеленський залишався президентом до кінця воєнного стану, проти 22% - соцопитування КМІС

"Мирні пропозиції" Путіна більше схожі на пропаганду, ніж на реальні кроки, вважає прем'єрка Італії

Прем'єр Великої Британії Сунак: Путін не зацікавлений у справедливому мирі

Гарріс Зеленському: Сполучені Штати поділяють ваше бачення закінчення цієї війни та припинення страждань українського народу

Кулеба і Боррель обговорили прогрес України на шляху в ЄС і постачання зброї

Президент Єврокомісії: Заморожування конфлікту сьогодні, в той час як війська РФ окупують територію України, не є відповіддю

Шольц: Припинення вогню без переговорів і дорожньої карти до справедливого миру легітимізує захоплення РФ української землі

У G7 закликали КНР чинити тиск на РФ, щоб та припинила агресію проти України - комюніке

РФ має заплатити понад $486 млрд за завдані Україні збитки, триває пошук шляхів змусити її зробити це - декларація лідерів G7

Київрада встановила прозорі правила в роботі МАФів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА