13:11 09.07.2016

Лещенко: Все вказує на те, що ми впевнено рухаємося до дострокових виборів

3 хв читати
Лещенко: Все вказує на те, що ми впевнено рухаємося до дострокових виборів

Народний депутат Сергій Лещенко (фракція "Блок Петра Порошенка") поки що не береться прогнозувати результат на майбутніх виборах партії, що створюється на основі "ДемАльянсу".

На запитання журналістів, на який результат на виборах розраховує партія, що створюється на основі "ДемАльянсу", С.Лещенко сказав: "Про це можна говорити лише в теорії, оскільки ми не знаємо, якою буде нова виборча система, яким буде горизонт виборів: тобто, вони будуть наступного року чи за три роки, і яким буде формат остаточного об'єднання (нових політичних сил - ІФ)".

С.Лещенко зазначив, що тривають переговори з партіями, які створюються в "середовищі колишніх працівників прокуратури та грузинської команди". За його словами, після їх завершення можна буде говорити про остаточний формат участі нових партій у майбутніх виборах.

При цьому депутат наголосив, що не виключає проведення дострокових парламентських виборів. "Я прогнозую, що наступного тижня нічого (у Верховній Раді - ІФ) не відбуватиметься. Все вказує на те, що ми впевнено рухаємося до дострокових виборів. Тому що цей парламент, він не відповідає інтересам суспільства, і головне - принцип його обрання був повністю корупційним: через мажоритарку ми знову запустили вірус корупції в наш політичний організм. Не можна обманювати самих себе: цей парламент був приречений".

С.Лещенко зазначив, що на створення нових партій впливає можливість проведення дострокових виборів, "але консолідація нових лідерів, вона все одно відбувалася б незалежно від того, будуть вибори чи ні".

Про намір поповнити лави партії "Демократичний альянс" заявили також народні депутати України Світлана Заліщук, Мустафа Найєм (фракція "Блок Петра Порошенка") і Вікторія Пташник (позафракційна).

Зокрема, М.Найєм написав про своє рішення на сторінці у Facebook: "Кілька днів тому я прийняв важливе для себе рішення: написав заяву про вступ до політичної партії "ДемАльянс". (...) Окрім цього, хочу повідомити, що у зв'язку зі вступом до партії я написав заяву про складання з себе повноважень заступника голови фракції "БПП". Вважаю некоректним залишатися на цій посаді, перебуваючи в лавах іншої партії".

При цьому М.Найєм наголосив, що не виходить із фракції "БПП": "Ніякої практичної користі від цього немає - законодавство прописане таким чином, що самостійний вихід із фракції приведе до автоматичного позбавлення мандата і заміни наступним кандидатом за списком".

Говорячи про "ДемАльянс", він повідомив, що "до партії вступило багато інших людей, яким я довіряю, і незабаром вони самі повідомлять про свій вибір".

Крім того, за словами М.Найєма, незабаром на партію чекають "структурні та змістовні зміни - починаючи від статуту і програми партії та закінчуючи зовнішнім позиціонуванням".

У свою чергу В.Пташник зазначила, що створюється платформа для єднання. "На базі "ДемАльянсу" ми формуємо якісно нову політичну силу, відкриту для всіх щирих, небайдужих, якісних людей", - написала вона на сторінці у Facebook.

Як повідомляє прес-служба "ДемАльянсу", на позачерговому з'їзді партії в суботу в Києві буде ухвалено рішення про створення платформи єднання та запуску нової політичної сили, також відбудеться презентація нового підходу до формування "партії з відкритим кодом".

"Буде оголошено програмну заяву партії, на основі якої буде написана майбутня програма партії. Крім того, буде представлено новий статут та обрано керівні органи, зокрема співголів та склад правління нової платформи", - інформує прес-служба "ДемАльянсу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА