14:26 17.06.2016

Київ не вважає за можливе проведення безпечного виборчого процесу на Донбасі без розгортання збройної поліцейської місії

2 хв читати
Київ не вважає за можливе проведення безпечного виборчого процесу на Донбасі без розгортання збройної поліцейської місії

Українська сторона вважає, що забезпечення безпечного виборчого процесу на Донбасі можливе лише за розгортання збройної місії в регіоні.

"Ми надалі працюватимемо і в "нормандському форматі", і у Відні в рамках ОБСЄ для того, щоб було чітко окреслено компетенцію, чітко визначено мандат такої місії. Оскільки без такої місії говорити про належну безпеку та справедливі вибори не доводиться", - заявив заступник голови АП Костянтин Єлісєєв на брифінгу в п'ятницю.

Він наголосив, що Київ наполягає на необхідності розміщення такої місії в контексті гарантування безпеки до, під час та після місцевих виборів на Донбасі. "Ми, звичайно ж, цей компонент обговорювали", - додав К.Єлісєєв, говорячи про зустріч радників глав держав у "нормандському форматі".

Заступник голови АП зазначив, що на зустрічі українська сторона розповіла про своє бачення такої місії, її склад і компоненти. "Але ще раз наголошую, що напружена робота триває, предметно, що така позиція знаходить розуміння з боку наших партнерів", - сказав К.Єлісєєв.

Крім того, за його словами, радники глав держав "нормандського формату" обговорювали модальності виборів на Донбасі, але підготовка відповідного законопроекту - за Верховною Радою.

"Вибори на окупованих територіях ніколи не відбуваються... Питання, пов'язані з розробкою виборчого законодавства, - це питання компетенції нашої Верховної Ради. Що стосується нас як радників - ми обговорювали, згідно з "Мінськом", модальності такого виборчого процесу", - пояснив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА