13:59 13.05.2016

І.Геращенко закликала президента ПАРЄ відреагувати на необ'єктивність доповіді генсека Ради Європи про стан демократії та прав людини в Європі

1 хв читати

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко на зустрічі з президентом Парламентської Асамблеї Ради Європи Педро Аграмунтом в Києві закликала відреагувати на необ'єктивність доповіді генерального секретаря Ради Європи Турб’єрна Ягланда про стан демократії та прав людини в Європі.

"Я звернула увагу президента ПАРЄ на нещодавно опубліковану щорічну доповідь Генсека Ради Європи Т.Ягланда про стан демократії, прав і свобод людини. На 104 сторінках цієї доповіді ніякої згадки про анексований Крим і окупований Донбас. Про порушення прав кримських татар, арешти і знущання з них і українцями в Криму і про щоденну небезпеку життя і здоров'ю українців на окупованих територіях", - написала І.Геращенко на своїй сторінці у Фейсбук в п'ятницю.

Перший віце-спікер українського парламенту ставить риторичне питання, як готувалася доповідь Т.Ягланда "Стан демократії, прав людини і верховенства права, безпеки - імператив для Європи", якщо там немає ніяких згадок про ці події.

"Така вибірковість дуже тривожить. На мою думку, ПАРЄ повинна відреагувати на цей факт необ'єктивності доповіді. Також поінформувала П.Аграмонта, який є великим другом України і докладає зусиль, щоб українська тематика була на порядку денному ПАРЄ, що цього тижня ВР прийняла звернення до міжнародних інститутів і організацій і парламентів щодо порушення прав кримських татар в окупованому Криму", - зазначила І.Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА