14:49 22.04.2016

Лєшек Бальцерович став представником президента України в Кабміні

2 хв читати
Лєшек Бальцерович став представником президента України в Кабміні

Президент України Петро Порошенко призначив одного з архітекторів успішних польських реформ Лєшека Бальцеровича представником президента в Кабінеті Міністрів України.

Як повідомляла прес-служба президента України, відповідний указ глава Української держави підписав у п'ятницю.

Як повідомляється, П.Порошенко разом із прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом провели зустріч із Л.Бальцеровичем і колишнім віце-прем'єр-міністром та екс-міністром фінансів Словаччини Іваном Міклошем.

Під час зустрічі обговорювалося створення єдиного президентсько-прем'єрської Групи стратегічних радників із підтримки реформ в Україні.

"Наша принципова позиція – у нас не буде президентської та прем’єрської команди та групи. У нас буде єдина, спільна команда, що буде реформувати країну", - сказав П.Порошенко.

Таким чином, Л.Бальцеровича призначено радником президента України та співголовою Групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні.

Другим співголовою групи буде І.Міклош, який водночас керуватиме групою радників прем'єра В.Гройсмана.

"Для мене висока честь працювати з Бальцеровичем і Міклошем, учасниками групи реформ. Думаю, що це повністю співпадає з поглядами складу Кабінету Міністрів. Хочу сказати, що більшість міністрів налаштована на реформи та зміни в країні", - заявив В.Гройсман.

У свою чергу Л.Бальцерович зазначив: "Розвиток України значно кращий, ніж картинка, яку малюють про Україну. Я маю показати ці досягнення, які не завжди помічаються Заходом".

Він запевнив, що одним із напрямів його діяльності на новій посаді буде активна робота із західними інвесторами та політиками для представлення реальної ситуації в Україні та досягнень на шляху реформ.

І.Міклош зазначив, що Україна має значний невикористаний потенціал, і їх метою "буде не створення якоїсь паралельної структури, а допомога українським реформаторам подолати проблеми".

Л.Бальцерович працював віце-прем'єр-міністром та міністром фінансів Польщі в 1989-1991 та 1997-2000 роках.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА