17:51 25.03.2016

Міністр Демчишин не працюватиме в уряді Гройсмана

2 хв читати
Міністр Демчишин не працюватиме в уряді Гройсмана

Міністр енергетики таі вугільної промисловості України Володимир Демчишин не працюватиме в уряді Володимира Гройсмана, стверджує народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафа Найєм.

"Глава Мінпаливенерго Демчишин не працюватиме в уряді Володимира Гройсмана", - написав М.Найем на своїй сторінці в Твіттер в п'ятницю.

"Сьогодні пан Гройсман заявив, що він не бачить в уряді Володимира Демчишина. Це міністерство палива і енергетики", - сказав М.Найем журналістам в п'ятницю в Києві.

За його словами, була досягнута домовленість ыз лідером Радикальної партії Олегом Ляшком про те, що у разі входження "радикалів" у коаліцію буде ухвалений закон про незалежність Національної комісії, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

"Вони домовилися при нас, публічно, при усіх з Олегом Ляшко, що вони зроблю все, і фракція Ляшко підпише і проголосує за те, щоб НКРЕКП, яка регулює тарифи, була незалежною і від Ріната Ахметова (українського бізнесмена - ІФ), і від Григоришина (російського бізнесмена Костянтина Григоришина - ІФ). Це була публічна угода, що якщо Радикальна партія увійде до коаліції, вони проголосують за те, щоб цей орган був незалежний", - сказав М.Найєм.

Нардеп також повідомив, що В.Гройсману поставили питання, чи буде в майбутньому уряді нинішній міністр фінансів України Наталія Яресько, на що спікер, за словами М.Найєма, відповів, що "це її рішення, і я так розумію, що пропозиції їй не було".

Що стосується екс-міністра фінансів Словаччини Івана Міклоша, якого В.Гройсман хотів бачити в майбутньому уряді, то, за словами М.Найєма, той має словацьке громадянство, і він повинен або отримати українське громадянство, або потрібно буде змінити законодавство. "Що з цього буде прийнято, я не розумію, оскільки за словацькими законами, як я зрозумів із слів Юрія Луценка, він повинен відразу ж скласти словацьке громадянство", - повідомив нардеп.

Як повідомлялося, 24 березня голова Верховної Ради України Володимир Гройсман заявив, що бачить у майбутньому уряді екс-міністра фінансів Словаччини Івана Міклоша, першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлію Ковалів і заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України Максима Нефедова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА