17:47 25.03.2016

Порошенко закликав РЄ спрямувати до Росії спецмісію для моніторингу ситуації з ув'язненими в РФ українцями

2 хв читати
Порошенко закликав РЄ спрямувати до Росії спецмісію для моніторингу ситуації з ув'язненими в РФ українцями

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з комісаром Ради Європи з прав людини Нільсом Муйжнієксом, на якій закликав сприяти звільненню засудженої в Росії до 22 років колонії української Надії Савченко і інших утримуваних в РФ політичних ув'язнених - громадян України.

"Кримінальні переслідування громадян України, яких незаконно тримають в Росії, є політично мотивованими і суперечать загальноприйнятим законодавчим нормам і принципам. Ці справи мають спільні ознаки, що свідчить про існування дуже небезпечної тенденції", - заявив під час зустрічі з Н.Муйжниексом П.Порошенко, повідомляє прес-служба глави Української держави.

Президент звернувся до Ради Європи з проханням спрямувати до Росії спеціальну місію для моніторингу ситуації з ув'язненими в РФ громадянами України.

"Повинні використати усі можливості, зокрема спрямування спеціальної місії, для контролю за ситуацією з ув’язненими українцями і ввести інші необхідні механізми, зокрема моніторинг Росії Європейським комітетом з попередження тортур", - заявив глава держави.

У свою чергу Н.Муйжнієкс повідомив, що стежить за ситуацією з Н.Савченко і іншими ув'язненим українцями.

П.Порошенко поінформував про ситуацію на Донбасі і повідомив про катастрофічну гуманітарну ситуацію, що спричинено збройною агресією Російської Федерації проти України. Президент підкреслив, що Росія як держава-окупант несе повну відповідальність за усі порушення прав людини в цьому регіоні.

Він також відзначив заклопотаності української сторони утисками і викраденнями кримських татар в окупованому Росією Криму. Так, останнім кричущим випадком стала ініціація заборони діяльності меджлісу кримськотатарського народу, що суперечить усім нормам міжнародного права.

Комісар РЄ заявив: "Стурбований ситуацією із спробами заборонити меджліс як екстремістську організацію. Це може негативно вплинути на тисячі людей, які асоціюватимуться з екстремістами згідно з російським законодавством і ставатимуть вигнанцями".

Глава держави також подякував ПАРЄ за санкції щодо Росії за дії в Криму і на Донбасі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА