15:05 14.03.2016

У "Народному фронті" пропонують надати меджлісу кримських татар державний статус

2 хв читати
У "Народному фронті" пропонують надати меджлісу кримських татар державний статус

Народний депутат України Георгій Логвинський (фракція "Народний фронт") пропонує надати меджлісу кримськотатарського народу державний статус.

"На сьогодні ми розробляємо законопроект про те, як можна надати меджлісу статус державного органу самовизначення", - сказав Г.Логвинський на прес-конференції в Києві в понеділок.

Він нагадав, що нині меджліс не є фондом чи іншою юридичною організацією, раніше він функціонував як рада при президенті України. При цьому він послався на наявну міжнародну практику. За словами депутата, таким чином не можна буде заборонити держорган іншої країни, "тоді необхідно забороняти всю країну".

"Ми зобов'язані надати меджлісу державний статус, оскільки функції, які він виконує, - це функції державні, він захищає цілісність своєї країни", - сказав він.

Крім того, Г.Логвинський має намір розширити перелік таких держорганів. "Я дотримуюся жорсткіших заходів і наполягатиму в парламенті, щоб був уповноважений у справах кримськотатарського народу, омбудсмен кримськотатарського народу, парламент, виконавчі органи", - додав він.

Г.Логвинський розповів, що прагнення "кримської влади" через суд визнати меджліс екстремістською організацією має конкретну мету - щоб не лише члени меджлісу або члени курултаю, а й усі люди, які перебувають із ними у відносинах, автоматично вважалися співучасниками злочинів. За його словами, це в подальшому відкриває "для репресивних органів" у Криму можливість не вигадувати приводів - пограбування, бійки тощо, а просто писати одну фразу - "спілкувався з членом меджлісу".

Депутат також зазначив, що претензії до меджлісу у "кримської влади" обумовлені тим, що ця структура діє в Криму в інтересах держави та громадян України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА