15:07 05.02.2016

Фракції "Батьківщини" і "Самопомичі" не співпрацюватимуть з Яценюком – Соболєв

3 хв читати
Фракції "Батьківщини" і "Самопомичі" не співпрацюватимуть з Яценюком – Соболєв

Фракції парламентської коаліції "Батьківщина" і "Самопоміч" не мають наміру співпрацювати з урядом під головуванням Арсенія Яценюка, заявляє заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв.

"Вперше кожна фракція висловилася, чи готова вона працювати з цим урядом. Виходячи з відповідей (відповіді в принципі були передбачувані), ні фракція "Батьківщина", ні фракція "Самопоміч" з цим прем'єром працювати не будуть", - заявив С. Соболєв журналістам після зустрічі керівників фракцій коаліції з головою Верховної Ради Володимиром Гройсманом і А. Яценюком у п'ятницю в парламенті.

Парламентарій зазначив: "Ясно, що "Народний фронт" заявив, що вони будуть працювати з цим прем'єром, а "Блок Петра Порошенка" (фракція "Блок Петра Порошенка" – ІФ) вимагає переформатування уряду".

Відповідаючи на запитання, чи будуть фракції "Батьківщина" і "Самопоміч" виходити з коаліції, оскільки не хочуть працювати з урядом А. Яценюка, депутат сказав: "У разі, якщо залишається цей прем'єр і ця економічна політика – до цього уряду не підемо (не будемо висувати своїх кандидатів в уряд – ІФ)".

Водночас, за словами С. Соболєва, питання входження до коаліції "розглядатимуть окремо, коли буде ухвалено рішення, зокрема і "Блоком Петра Порошенка" і "Народним фронтом", чи готовий "Народний фронт", якщо у відставку піде А. Яценюк, працювати в коаліції".

Нардеп сказав, що відповідь на це запитання на зустрічі була не такою, як раніше: "Вони заявили, що думатимуть, виходячи з ситуації".

С. Соболєв також розповів, що під час зустрічі обговорювалося питання, що необхідно поміняти. "На жаль, тут ми не знайшли спільної мови, оскільки заява Арсенія Петровича (Яценюка – РЕД.) полягала в тому, що все йде правильно".

За його словами, позиція інших фракцій коаліції, окрім "Народного фронту", протилежна: "Ми рухаємося в неправильному напрямку, ми готові послухати уряд і це, швидше за все, відбудеться в понеділок, що уряд пропонує змінити в економічній стратегії, бізнесовій стратегії, податках, соціальній політиці".

"У понеділок продовжиться відкрита розмова", - підсумував С. Соболєв.

У свою чергу, лідер фракції "Народний фронт" Максим Бурбак повідомив, що на зустрічі прем'єр-міністр запевнив, що Кабінет Міністрів надасть парламенту чіткий план дій на 2016 рік і попросив, щоб фракції коаліції підтримали реформи уряду.

За словами М. Бурбака, програма дій уряду буде базою для розробки доповнень до коаліційної угоди.

Він також висловив думку, що фракції коаліції мають підтримувати урядові законопроекти. Розповідаючи про це, парламентарій повідомив, що за результатами минулого року підтримка урядових законопроектів становить лише 36%, тоді як в інших країнах, де відбувалися такі важливі реформи, підтримка була 90%.

"Я думаю, що наступного тижня всі комітети пройдуть за звітом уряду, всі міністри відзвітують на відповідних комітетах",- висловив припущення М. Бурбак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА