20:06 21.01.2016

Падіння курсу рубля та цін на нафту - це ціна, яку платить РФ за невиконання Мінських угод, заявляє Порошенко

2 хв читати
Падіння курсу рубля та цін на нафту - це ціна, яку платить РФ за невиконання Мінських угод, заявляє Порошенко

Президент України Петро Порошенко зазначив, що курс російського рубля останнім часом суттєво знизився до світових валют на тлі падіння цін на нафту і міжнародних санкцій стосовно Росії, які залишаються в силі, оскільки Москва не виконує взятих на себе зобов'язань.

"Це ціна, яку платить агресор за безвідповідальні дії", - наголосив П.Порошенко в інтерв'ю міжнародному агентству Bloomberg у Давосі в четвер, повідомляє прес-служба глави Української держави.

За словами президента України, що менше Росія витрачатиме на військові витрати, то краще для неї самої, краще для сусідів і для всього світу.

П.Порошенко заявив про відсутність будь-якого прогресу з боку Російської Федерації у виконанні Мінських домовленостей. Він зазначив, що режим припинення вогню надалі порушується з боку терористів, а Україна продовжує втрачати своїх солдатів. При цьому зменшення кількості обстрілів безпосередньо залежить від Росії. Водночас протягом останнього тижня Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ було 21 раз відмовлено в контролі за окупованою територією та за українсько-російським кордоном.

Глава Української держави зазначив, що "Росія має бути прогнозованим партнером. Ніхто зараз не може передбачити, якою буде ситуація в Сирії, ситуація в Україні. Саме тому ми витрачаємо майже 5% ВВП на безпеку і оборону для того, щоб побудувати ефективні Збройні сили і зупинити російську агресію ".

За словами президента України, його чотиригодинна зустріч із віце-президентом США Джозефом Байденом підтвердила - українська сторона демонструє прогрес у виконанні Мінських домовленостей. Глава держави відзначив ключову роль у Мінському процесі країн-партнерів з Європейського Союзу, зокрема Німеччині та Франції, які беруть участь у нормандському форматі, й акцентував увагу на важливості трансатлантичної солідарності з Україною.

П.Порошенко зазначив, що тема України є однією з пріоритетних тем обговорення на нинішньому Всесвітньому економічному форумі в Давосі, що підтверджується його численними двосторонніми зустрічами з лідерами багатьох країн. "Говорячи про безпеку в Україні, ми говоримо про безпеку всього європейського континенту і безпеку у світі. Саме тому так важлива деескалація ситуація на сході України та виведення військ з окупованих територій", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА