14:04 02.01.2016

Москва заявляє, що позиція України щодо врегулювання в Придністров'ї негативно впливає на ситуацію в регіоні

1 хв читати
Москва заявляє, що позиція України щодо врегулювання в Придністров'ї негативно впливає на ситуацію в регіоні

У Москві стурбовані відсутністю прогресу у рамках переговорів щодо придністровського врегулювання, позиція української влади в цьому питанні негативно позначається на ситуації в регіоні, заявив статс-секретар, заступник глави Міністерства закордонних справ РФ Григорій Карасін.

"Показником еволюції позиції Києва в придністровському врегулюванні є також затягування з травня 2015 року призначення нового політичного представника української сторони в переговорному форматі "5+2". Заклопотаність викликає і те, що в 2015 році не відбулося жодної зустрічі в цьому переговорному форматі", - сказав Г.Карасін в інтерв'ю "Інтерфаксу" (Interfax.ru)

Він звинуватив Київ у відході від "неупередженого посередництва в діалозі між Кишиневом і Тирасполем", "залякуванні світової громадськості начебто військовою загрозою, яку становить Придністров'я, відвертому економічному і транспортному "задушенні" лівобережжя Дністра"".

"Цей тиск серйозно посилив і без того складну соціально-економічну ситуацію в Придністров'ї", - зазначив російський дипломат.

На думку Г.Карасіна, напруженість може посилитися "з реалізацією планів Молдови та України щодо організації спільного митно-прикордонного контролю стосовно Придністров'я".

"Це, зокрема, означає, що з 1 січня 2016 року рішенням української та молдовської сторін буде змінено схему проходження вантажів, які ввозять до Придністров'я. За оцінкою Тирасполя, додаткове податкове навантаження на придністровські підприємства перевищить $4 млн", - сказав заступник глави МЗС РФ.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА