16:01 21.12.2015

Україна готова врахувати зауваження Венеціанської комісії до закону про декомунізацію - Парубій

1 хв читати
Україна готова врахувати зауваження Венеціанської комісії до закону про декомунізацію - Парубій

Україна не звертатиме з шляху декомунізації і готова врахувати зауваження Венеціанської комісії до закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їхньої символіки", заявляє перший віце-спікер Верховної Ради України Андрій Парубій.

"Для нас важливо, що Венеціанська комісія при розгляді визнала право України на проведення декомунізації, право України на заборону символів тих партій і політичних рухів, які є носіями злочинної спадщини", - заявив А. Парубій на брифінгу в понеділок у Києві.

Він нагадав, що Венеціанська комісія висловила низку зауважень до закону.

"Ми будемо їх в робочому порядку обговорювати, як обговорюємо з європейцями питання у всіх сферах... Але стратегічно Україна не зверне з напряму, що був нами обраний під час ухвалення цих законів: очищення України, української свідомості від комуністичної спадщини", - заявив перший віце-спікер.

Він зазначив, що можуть бути враховані рекомендації щодо уточнення поняття "пропаганда" та інші застереження Венеціанської комісії.

У свою чергу, глава Українського інституту національно пам'яті Володимир В'ятрович заявив: "Україна ознайомиться із зауваженнями, пропрацює їх і готова врахувати для вдосконалення декомунізаційного законодавства України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА