10:02 16.12.2015

У Нацраді реформ неприпустимі образи ксенофобського підтексту - Порошенко

2 хв читати
У Нацраді реформ неприпустимі образи ксенофобського підтексту - Порошенко

Президент України Петро Порошенко називає неприпустимими образи, особливо такі, що зачіпають національну гідність людини, як такі, що сталися в понеділок на Національній раді реформ, в якій брали участь глава держави, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і голова Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі.

"Дискусія на цьому майданчику часто є гострою і гарячою. Там стикаються різні точки зору, продукуються ідеї, знаходяться компроміси, народжуються реформи. Але в Нацраді, як ніде, неприпустимі брутальна лайка та образи, - особливо такі, що мають ксенофобський підтекст, що зачіпають національну гідність людини, що ставлять під сумнів український патріотизм, пропонують комусь "забиратися з України геть", - йдеться в заяві президента, опублікованій на його офіційному сайті у вівторок.

П. Порошенко зазначив, що Національна рада реформ – "це принципово новий, незалежний від влади орган, сформований на основі прозорого конкурсу". "Настав час від антикорупційних шоу переходити до антикорупційних справ", - наголосив президент.

Як повідомлялося, у понеділок, 10 грудня, на засіданні Національної ради реформ А. Аваков посварився з М. Саакашвілі та під час словесної перепалки хлюпнув водою йому в обличчя.

Пізніше народний депутат України фракції "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко з посиланням на присутніх на засіданні Нацради реформ повідомив, що під час конфлікту А. Аваков заявив М. Саакашвілі "Забирайся геть з моєї країни", після чого пожбурив у нього склянкою. Після цього А. Яценюк "обізвав Саакашвілі "гастролером" і зажадав "забиратися геть з України". "На це Саакашвілі сказав, що він такий самий громадянин України, однак, на відміну від Яценюка, не грабував цю країну. Все відбулося в присутності президента Порошенка, який намагався заспокоїти сторони, а потім закрив засідання", - додав парламентарій.

Пізніше М. Саакашвілі в загальних рисах підтвердив, що ситуація розвивалася саме так після того, як він звинуватив А. Авакова в корупції. За його словами, міністр використовував під час конфлікту нецензурну лайку, а також погрожував йому.

Голова Одеської обладміністрації закликав оприлюднити відео засідання, на якому стався інцидент, однак заступник глави адміністрації президента України Дмитро Шимків розцінив цею вимогу як неконструктивну і пояснив, що відсутність преси від початку було основним принципом проведення засідань Нацради реформ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА