11:44 08.10.2015

ВР відмовилася надати пільги при оплаті судового збору для держорганів і громадських організацій

2 хв читати
ВР відмовилася надати пільги при оплаті судового збору для держорганів і громадських організацій

Верховна Рада не підтримала законопроект, згідно з яким пропонувалося в деяких випадках звільнити від оплати судового збору органи прокуратури та громадські організації і підприємства інвалідів, а також в деяких випадках – Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, Антимонопольний комітет України (АМКУ), Міністерство юстиції України.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", головуючий на засіданні парламенту в четвер перший віце-спікер Андрій Парубій кілька разів провів сигнальне голосування за законопроект, в результаті яких законопроект не набрав необхідної кількості голосів.

Президентський проект закону (№2382) про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо оплати судового збору в першому читанні підтримали 217 народних депутатів за необхідних 226 голосів.

Водночас на сайті Верховної Ради зазначено, що законопроект "обговорено".

Згідно з проектом закону пропонували внести зміни до закону про судовий збір, згідно з яким від сплати судового збору при розгляді справи у всіх судових інстанціях звільняються громадські організації інвалідів та ветеранів, їхні підприємства, установи, організації – за звернення з позовами до судів, органи прокуратури – при здійсненні своїх повноважень.

Також пропонувалося звільнити від судового збору уповноважених осіб Фонду гарантування вкладів фізичних осіб – у справах, пов'язаних зі здійсненням тимчасової адміністрації та ліквідації банку; АМКУ та його територіальні відділення у справах, що вирішуються на підставі законодавства про захист економічної конкуренції та законодавства про здійснення державних закупівель.

У разі прийняття закону від оплати судового збору було б звільнено Мін'юст через звернення з позовами про відшкодування збитків, завданих Державному бюджету України внаслідок виконання рішень Європейського суду з прав людини, постановлених проти України.

Водночас у пояснювальній записці до законопроекту зазначено, що згідно із законопроектом запропоновано внести відповідні зміни до процесуального кодексу, щоб узгодити їхні норми з законом про судовий збір "щодо звільнення осіб від оплати судового збору за зверненням з позовом про перегляд Верховним Судом України судового рішення у разі встановлення міжнародною установою, юрисдикція якої визнана Україною, порушення Україною міжнародних зобов'язань при вирішенні справи судом".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА