13:45 21.07.2015

Депутати-"радикали" пропонують амністувати учасників "Правого сектора" – учасників конфлікту в Закарпатській області

2 хв читати
Депутати-"радикали" пропонують амністувати учасників "Правого сектора" – учасників конфлікту в Закарпатській області

Народні депутати фракції Радикальної партії Олега Ляшка пропонують Верховній Раді розглянути законопроект про недопущення переслідування і покарання осіб-учасників конфлікту на території Закарпатської області.

Авторами зареєстрованого в парламенті законопроекту є лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко і народні депутати від цієї фракції Віктор Вовк, Ігор Мосійчук, Андрій Лозовий, Олег Купрієнко.

Текст законопроекту наразі відсутній.

Як повідомлялося, 11 липня в м. Мукачеве (Закарпатська обл.) сталася перестрілка за участю людей, близьких до народного депутата Михайла Ланьо, місцевих міліціонерів, а також членів "Правого сектора". За різними даними, унаслідок перестрілки загинули до 5 осіб, до 14 дістали поранень.

За версією "Правого сектора", перестрілка була спровокована кримінальними елементами на чолі з М. Ланьо, якому вони перекрили канал контрабанди.

Водночас у кількох ЗМІ з'явилася інформація про те, що причиною конфлікту є переділ сфер впливу в "кришуванні" контрабандних потоків в області, зокрема, сигарет. За однією з версій, "Правий сектор" вирішив потіснити групу нардепа М. Ланьо. За іншою версією, "Правий сектор" діяв з аналогічними намірами, проте в інтересах парламентарія Віктора Балоги.

Лідер "Правого сектора", народний депутат Дмитро Ярош 17 липня заявив, що він не закликав бійців організації, які переховуються в Мукачевому, здаватися, оскільки не вірить у гарантії безпеки, а в разі виконання наказу силовиками щодо їх ліквідації "Правий сектор" залишає за собою право захищати своїх бійців.

Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль 21 липня повідомив, що дії представників закарпатського "Правого сектора", що влаштували стрілянину в Мукачевому, кваліфікуються як бандитизм, підозрюються 13 осіб віком від 18 до 39 років, 12 з них - закарпатці, один - житель м. Слов'янськ (Донецька обл.) Більшість з них досі переховуються у лісах Закарпаття. За його даними, відкрито кримінальне провадження за ст 257 Кримінального кодексу України (бандитизм).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА