14:50 14.07.2015

ВР прийняла за основу законопроект про зниження вартості ліцензії на оптовий продаж пива для міні-пивоварень до 30 тис. грн

3 хв читати
ВР прийняла за основу законопроект про зниження вартості ліцензії на оптовий продаж пива для міні-пивоварень до 30 тис. грн

Верховна Рада України з другої спроби прийняла за основу проект закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо регулювання виробництва та обігу пива", що знижує вартість ліцензії на оптовий продаж пива для міні-пивоварень з 500 тис. грн. до 30 тис. грн.

За законопроект №2071-д проголосували 230 народних депутатів, далі законопроект обговорюватимуть в комітеті до другого читання.

"Я, порадившись з членами комітету з питань податкової та митної політики, пропоную під стенограму запропонований законопроект № 2971-д доповнити абзацом такого змісту: річну плату за ліцензію на право оптової торгівлі для малих виробників пива, обсяг власного виробництва і продажу яких не перевищує 3 тис. гектолітрів на рік, встановити в розмірі 30 тис. грн", - сказала автор документа, депутат від фракції "Блок Петра Порошенко" Ніна Южаніна на засіданні парламенту у вівторок.

За її словами, законопроект №2071-д зберіг питання щодо дерегуляції пивної галузі урядового законопроекту № 2971. Зокрема, він передбачав скасування сертифікації та підтвердження відповідності продукції, регулювання урядом мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін.

Згідно із законопроектом не передбачено вилучення пива з переліку алкогольних напоїв.

Водночас законопроект №2071-д враховує правки щодо реклами пива, запропоновані депутатами в законопроекті №2971-1.

"Загалом законопроект не скасовує ліцензію на оптову і роздрібну торгівлю пива і обов'язкову наявність контрольно-касових апаратів. Проект не виключає пиво з алкогольних напоїв і не скасовує обмеження щодо продажу пива", - додала Н.Южаніна.

За її словами, в Україні налічується 160 міні-пивоварень.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту №2071-д, уточнено умови здійснення реклами різних категорій алкогольної продукції, встановлено заборону на розповсюдження реклами про проведення розважальних заходів, конкурсів, лотерей, розіграшів призів, якщо умовою надання права участі в таких заходах є придбання або споживання алкогольних напоїв.

При цьому законопроект зберігає можливість спонсорства для пивних компаній на телебаченні і радіо своєї продукції.

За словами автора законопроекту, повністю прибрати спонсорство неможливо, оскільки на цьому зав'язана діяльність багатьох соціальних проектів. Вона навела як приклад світові практики проведення футбольних матчів, де спонсорство пивних компаній є їх невід'ємною частиною.

Як повідомлялося, 1 липня 2015 року вступили в дію зміни до Податкового кодексу про прирівнювання пива до алкогольних напоїв. Згідно з цими змінами, забороняється реклама пива на телебаченні та радіо в денний час, а також зовнішня реклама, вводиться ліцензія на оптовий продаж пива вартістю 0,5 млн грн в рік.

Вводиться атестація і ліцензування виробництва пива, сертифікат відповідності продукції, ліцензія на імпорт і експорт пива. Додатково передбачені нові вимоги до маркування цієї продукції, а також заборона на використання брендованого обладнання: меблів, келихів, парасольок тощо; спонсорство спортивних команд. Також від виробників пива з міцністю понад 8,5% потрібно використання акцизних марок, як для вина і міцного алкоголю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА