11:24 02.07.2015

ВР звільнила міністра екології Шевченка

2 хв читати
ВР звільнила міністра екології Шевченка

Верховна Рада України підтримала відставку міністра екології та природних ресурсів Ігоря Шевченка.

За відповідне рішення в четвер уранці проголосували 235 народних депутатів.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів на засіданні в середу, 24 червня, ухвалив направити у Верховну Раду подання на звільнення І.Шевченка з посади міністра екології та природних ресурсів.

Згідно з повідомленням прес-служби уряду, "це рішення ухвалено з огляду на те, що Мінприроди, як центральний орган виконавчої влади, втратило керованість, не забезпечує виконання базових функцій і зобов'язань держави у сфері охорони довкілля".

У поданні Кабміну зазначено, що за час перебування на посаді міністра неодноразово мали місце факти порушення І.Шевченком законодавства.

Окрім цього, впродовж шести місяців роботи міністром не забезпечено цільове й ефективне використання коштів, що надійшли у рамках секторальної бюджетної підтримки ЄС для здійснення заходів, передбачених Національним планом дій з питань охорони довкілля на 2011-2015 рр.

"Враховуючи викладене, враховуючи те, що Мінприроди як центральний орган виконавчої влади втратило керованість, не забезпечує виконання базових функцій і зобов'язань держави у сфері охорони довкілля і відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 18, ч. 4 ст. 45 закону України "Про Кабінет Міністрів України", вношу подання про звільнення Ігоря Шевченка, призначеного на посаду за квотою депутатської фракції політичної партії "Всеукраїнське об'єднання Батьківщина" у Верховній Раді, з посади міністра екології та природних ресурсів України за здійснення вчинків, які можуть містити корупційні правопорушення або порушення вимог до поведінки осіб, уповноважених виконувати функції держави", - зазначено в поданні.

Крім того, депутат Олександр Онищенко "приватизовував" Міністерство екології та природних ресурсів.

"Мала місце "приватизація" міністерства газовим олігархом, народним депутатом України Онищенком О.Р. Зокрема, в період перебування на посаді міністра екології та природних ресурсів Ігор Шевченко вніс подання про призначення на посаду голови Державної служби геології і надр Матвєєва П.С., який під час виборів депутатів у 2012 році був довіреною особою Онищенка О.Р, а також організовував роботу ТОВ "Надра Геоцентр", ПАТ "Пласт" та інших підприємств Онищенка", - цитує документ прес-служба.

У прес-службі зазначили, що під час засідання Кабміну члени уряду запропонували І.Шевченку добровільно піти у відставку, проте той відмовився.

Раніше І.Шевченко підтвердив факт його польоту літаком народного депутата від групи "Воля народу" О.Онищенка з Ніцци до Києва. Він не вважає такі дії корупційними.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський провів розмову з лідером Гамбії - першу за 20 років дипломатичної паузи між країнами

YES після старту переговорів про вступ України в ЄС продовжить підтримку Києва в євроінтеграції, відновленні та гарантіях безпеки - заява

Кличко розповів про підготовку Києва до зими

Кулеба і помічник держсекретаря США О'Браєн обговорили поставку додаткових систем Patriot Україні, скоординували подальші кроки в цьому напрямі

Правляча партія Естонії висунула кандидата у прем'єри замість Каллас, яка стане главою європейської дипломатії

Байден не має наміру відмовлятися від заключних дебатів з Трампом - ЗМІ

Директору департаменту КМДА Возному висунуто обвинувачення в тому, що не було утилізовано шини з блокпостів - КМДА

Після України наступними для РФ будуть Польща та Білорусь - Байден

Трамп назвав "неприйнятними" умови Путіна про припинення війни

Верховний Суд визнав незаконність звільнення екснардепа Пацкана з посади голови Рахункової палати - рішення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА