11:05 08.06.2015

Парламентський комітет з транспорту підтримав законопроекти про допуск суден з іноземним прапором на українські річки

2 хв читати
Парламентський комітет з транспорту підтримав законопроекти про допуск суден з іноземним прапором на українські річки

Комітет Верховної Ради з питань транспорту підтримав законопроекти № 2712 "Про внесення змін до Кодексу торгового мореплавства України" і №2713 "Про внесення змін до Митного кодексу України", спрямовані на сприяння розвитку річкових перевезень у країні, повідомила прес-служба Адміністрації морських портів України (АМПУ).

"Ці законопроекти допоможуть уберегти українські дороги від переобтяжених фур і підштовхнуть до використання в Україні одного з екологічних видів транспорту - річкового", - наведено в повідомленні слова народного депутата Олександра Урбанського.

Згідно з Кодексом торгового мореплавства, право плавання під державним прапором України має судно, яке є державною власністю, належить громадянинові України або юридичній особі, яка на 100% належить резидентам України. Водночас ст. 131 Кодексу обмежує право на здійснення внутрішніх перевезень для суден під іноземним прапором, зокрема вони повинні отримати дозвіл Міністерства інфраструктури.

"Чинні норми створюють чималий бар'єр для залучення не лише іноземних інвесторів на ринок вітчизняного судноплавства, а й для українських судновласників, які в процесі здійснення господарської діяльності нерідко зацікавлені в повному або частковому залученні іноземних партнерів. Ці норми також не відповідають світовій практиці", - зазначає АМПУ.

Зважаючи на це, проект закону №2712 пропонує надати іноземним суднам право здійснювати внутрішні перевезення без окремого дозволу центрального органу виконавчої влади, а законопроект №2713 пропонує внести відповідні зміни до Митного кодексу.

Профільний комітет вирішив рекомендувати Верховній Раді прийняти ці законопроекти за основу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА