18:12 29.05.2015

Бальцерович: війна – це не аргумент, щоб не робити реформ, а аргумент, щоб робити їх швидше

2 хв читати
Бальцерович: війна – це не аргумент, щоб не робити реформ, а аргумент, щоб робити їх швидше

Польський політик і економіст Лешек Бальцерович вважає, що військові дії на сході України не можуть бути приводом не проводити реформ у країні.

"Війна – це не аргумент, щоб не робити реформ, а аргумент робити їх швидше", - сказав він під час відкритої дискусії з експертами Реанімаційного пакета реформ, представниками уряду і парламенту "Порядок проведення реформ. Координація і комунікація реформ" у кризовому Українському медіа-центрі.

Л.Бальцерович зазначив, що ситуація в Україні не така погана, оскільки що більше проблем, то краще, оскільки багато чого можна змінити й покращити.

Ідеолог польських реформ вважає, що українській економіці потрібне постійне швидке зростання, яке можна створити за рахунок зменшення частки державного сектора в економіці, підвищення конкуренції та стабільних позитивних законів.

Л.Бальцерович провів паралелі між Україною та Польщею, в якій, за його словами, також було значне падіння виробництва, великий зовнішній борг і субсидії населенню з держбюджету, проте всі ці проблеми було вирішено, і Польща показала великий прогрес у розвитку, який здивував багатьох політиків у західних країнах.

"У вас великі проблеми, але це означає, що у вас великі можливості", - запевнив він українських політиків і чиновників.

Польський політик також наголосив на необхідності комунікації з боку уряду з опонентами, оскільки під час проведення реформ опоненти будуть обов'язково.

Л.Бальцерович - організатор та ідейний натхненник економічних реформ у Польщі (так званої шокової терапії або Плану Бальцеровича) - прискореного переходу країни з плановою економікою до країни з ринковим господарством. Був віце-прем'єром Польщі, міністром фінансів, директором Національного банку Польщі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА