11:22 25.05.2015

Київський окружний адмінсуд зняв із розгляду 27 травня справу про заборону Компартії через передання справи до іншого суду

2 хв читати
Київський окружний адмінсуд зняв із розгляду 27 травня справу про заборону Компартії через передання справи до іншого суду

Київський окружний адміністративний суд зняв із розгляду призначену на 27 травня поточного року справу про заборону Комуністичної партії України.

"Враховуючи передання адміністративної справи №826/9751/14 до Київського апеляційного адміністративного суду, розгляд справи на встановленому судом судовому засіданні 27.05.2015 неможливо, тому суд знімає з розгляду адміністративну справу №826/9751/14 за позовом Міністерства юстиції України та державної реєстраційної служби України до Комуністичної партії України про заборону політичної партії, призначений на 27 травня 2015 року о 10.00", - повідомляється на сайті "Судова влада України" в понеділок.

Раніше міністр юстиції Павло Петренко заявляв, що "судовий процес щодо заборони КПУ зайшов у глухий кут" через корупцію судової системи і неготовність суддів брати на себе відповідальність за важливі для країни рішення.

Як повідомлялося, 8 липня 2014 року Мін'юст та Укрдержреєстр звернулися до Окружного адміністративного суду Києва з позовом про заборону на території держави Комуністичної партії України.

В лютому 2015 року суддя Окружного адміністративного суду Києва Валерій Кузьменко, який розглядає позов про заборону КПУ, заявив про самовідвід у зв'язку з обшуком в його кабінеті і вилученням комп'ютера з інформацією про всі справи, зокрема і щодо КПУ. Слідом за ним про самовідвід заявили всі судді Окружного адмінсуду. Після цього В. Кузьменко задовольнив свою заяву про самовідвід і передав справу на розгляд до Київського окружного адмінсуду.

Як відомо, Окружний адмінсуд Києва розглядає адміністративні справи, що належать до території столиці, Київській окружний адмінсуд – на території Київської області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА