14:20 15.05.2015

Яценюк не причетний до виявлених порушень в уряді, але несе за них відповідальність - голова профільної робочої групи Береза

2 хв читати
Яценюк не причетний до виявлених порушень в уряді, але несе за них відповідальність - голова профільної робочої групи Береза

Члени робочої групи з розслідування можливих фактів зловживань в уряді не побачили прямої причетності глави уряду Арсенія Яценюка до виявлених порушень, але покладають на нього відповідальність за такі факти, заявив керівник робочої групи, позафракційний народний депутат Борислав Береза.

"Члени робочої групи, з огляду на доступні матеріали, наголошують на відсутності прямих злочинів, злочинних дій прем'єр-міністра, але доходять висновку, що він є відповідальним за протиправні дії, вчинені членами його Кабінету Міністрів і керівниками державних підприємств", - заявив Б.Береза, представляючи звіт робочої групи з трибуни парламенту в п'ятницю.

За його словами, робоча група дійшла висновку про "афільований вплив народних депутатів на призначення і роботу державних підприємств".

Б.Береза наголосив на необхідності розробки правил і порядку конкурсного призначення керівників держпідприємств. "На законодавчому рівні впровадити обов'язкове складання акту прийому-передачі справ від старого керівника державного підприємства новому", - додав голова робочої групи.

На думку Б.Берези, необхідно створити постійну комісію парламентського контролю за діяльністю держпідприємств і надати їй функції та правовий статус тимчасової слідчої комісії.

Як повідомлялося, робочу групу було створено у квітні у зв'язку із звинуваченнями на адресу уряду з боку колишнього глави Держфінінспекції Миколи Гордієнка, який у березні цього року звинуватив уряд А.Яценюка в корупції. Прем'єр-міністр звернувся до Генеральної прокуратури з проханням провести розслідування з приводу звинувачень на адресу уряду з боку М.Гордієнка М.Гордієнка відсторонено від виконання обов'язків, створена урядова комісія проводила службову перевірку його діяльності. За її результатами Кабмін 4 квітня ухвалив рішення про звільнення М.Гордієнка.

Термін повноважень робочої групи з розслідування можливих фактів корупції в уряді збіг 7 травня. 15 травня робоча група відзвітувала перед парламентом у п'ятницю про свої напрацювання за минулий місяць, після чого голова Верховної Ради Володимир Гройсман заявив, що підпише розпорядження про продовження роботи робочої групи.

Під час звіту перший заступник генпрокурора Володимир Гузир зазначив, що слідчі не знайшли ніяких доказів на підтвердження заяви М.Гордієнко про розкрадання урядом майже 8 млрд грн. "Експерти сьогодні не повною мірою погоджуються з тією сумою, яку виявили ревізори", - заявив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА