16:42 12.05.2015

Україна очікує жорсткої реакції світової спільноти на "парад" у Донецьку 9 травня за участю важкої техніки - Порошенко

2 хв читати
Україна очікує жорсткої реакції світової спільноти на "парад" у Донецьку 9 травня за участю важкої техніки - Порошенко

Україна чекає на жорстку реакцію від міжнародної спільноти на проведення в Донецьку 9 травня "параду" за участю забороненої військової важкої техніки, заявляє президент Петро Порошенко.

Як повідомляє прес-служба глави держави у вівторок, на зустрічі з міністром закордонних справ Норвегії Борге Бренде президент зазначив, що бойовики далі грубо порушують зобов'язання про відведення важкої техніки та артилерії, вдаються до обстрілів та навіть такого "брутального фарсу", яким стало проведення 9 травня в Донецьку військового параду із застосуванням забороненої важкої техніки. "Ми чекаємо на жорстку реакцію з боку міжнародної спільноти", - заявив президент.

Глава держави також повідомив про відсутність прогресу у звільненні заручників, зокрема Надії Савченко, яку вже 11 місяців протизаконно утримують у російській в'язниці та яка в понеділок, 11 травня, зустріла за ґратами свій день народження.

"За словами Б.Бренде, Норвегія, як і Україна, межує з Росією, і очікує від сусідів поваги до міжнародного права", - йдеться в повідомленні.

Глава МЗС Норвегії зазначив, що це вже його шостий візит до України за трохи більше ніж рік. "Петро Порошенко назвав цей факт хорошим індикатором рівня відносин та координації між країнами", - наголосили в прес-службі.

Раніше в ЗМІ повідомляли, що так званий військовий парад у Донецьку зібрав 1,5 тис. людей, що представляють підрозділи "армії "Донецької народної республіки", "республіканської гвардії", "МВС" і "МНС". Вулицею Артема також проїхали танки Т-64 і Т-72, самохідні артилерійські установки, системи залпового вогню "Град", гаубиці Д-30.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА