18:08 05.05.2015

Генсек ООН у Києві зустрінеться з лідерами України та візьме участь в урочистостях із нагоди річниці перемоги над нацизмо

2 хв читати
Генсек ООН у Києві зустрінеться з лідерами України та візьме участь в урочистостях із нагоди річниці перемоги над нацизмо

Візит генерального секретаря ООН Пан Гі Муна в Україну 8 травня є частиною його східноєвропейського турне, під час якого обговорюватимуть питання Мінських домовленостей, миротворців та гуманітарної допомоги, повідомив спікер Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс.

"8 травня Україну відвідає генеральний секретар ООН Пан Гі Мун. Цей візит відбудеться у рамках його східноєвропейського турне - він відвідає Польщу, Україну та Росію", - повідомив Є.Перебийніс агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Метою візиту, серед інших питань, є обговорення ролі ООН у підтримці виконання Мінських домовленостей, зокрема, пов'язаних із розгортанням міжнародної операції з підтримки миру в окремих районах Донецької та Луганської областей, надання гуманітарної допомоги постраждалому цивільному населенню.

За словами Є.Перебийноса, очікується, що в Києві Пан Гі Мун зустрінеться з керівництвом України, а також візьме участь в урочистостях, присвячених 70-й річниці Перемоги над нацизмом в Європі та 70-й річниці завершення Другої світової війни.

"Що стосується відвідування генсеком ООН Москви для участі в параді, то наша позиція з цього питання відома, її озвучив міністр закордонних справ. Ми вважаємо, що це стане неправильним сигналом, особливо тому, що Росія своїми діями порушує статут ООН", - наголосив спікер МЗС України.

Як повідомляв раніше Центр новин ООН, Пан Гі Мун поточного тижня відвідає Польщу, Україну та Росію. У польському Гданську він візьме участь у святкуванні 70-ї річниці закінчення Другої світової війни, зустрінеться з президентом Польщі Броніславом Коморовським.

У Києві запланована зустріч генсека ООН із президентом України Петром Порошенком та іншими високопоставленими особами.

Потім генсек ООН вирушить до Москви для участі у святкуванні Дня Перемоги 9 травня. У Росії Пан Гі Мун проведе зустрічі з президентом Володимиром Путіним.

10 травня генсек ООН повернеться до Нью-Йорка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА