10:47 17.03.2015

Нацбанк вивчає можливість випуску валютних депосертифікатів і зниження стелі готівкових розрахунків

1 хв читати
Нацбанк вивчає можливість випуску валютних депосертифікатів і зниження стелі готівкових розрахунків

Національний банк України (НБУ) запропонував на розгляд та подальше обговорення банківського співтовариства можливість випуску депозитних сертифікатів НБУ, номінованих в іноземній валюті.

Як зазначається в повідомленні центробанку на його сторінці в Facebook у ніч на вівторок, таку ідею озвучила голова НБУ Валерія Гонтарева на традиційній щотижневій зустрічі з керівниками 40 найбільших банків, що відбулася в понеділок.

Крім того, під час наради були додатково розглянуті перспективи подальшого зниження граничної суми готівкових розрахунків. На думку В. Гонтаревої, існує необхідність активізувати зусилля банківського співтовариства в цьому напрямку, провести консультації серед банкірів і визначити оптимальну граничну межу готівкових розрахунків відповідно до європейського досвіду.

"Зниження максимально дозволеної суми розрахунків готівкою стимулювати розвиток безготівкового ринку та дозволить залучити додаткові ресурси до банківської системи", - наводяться в повідомленні слова голови центробанку.

Як повідомлялося, НБУ ввів обмеження в 150 тис. грн на граничний розмір розрахунків готівкою за операціями з фізособами постановою від 6 червня 2013 року, яка набула чинності з 1 вересня минулого року. Граничний розмір розрахунків готівкою підприємств між собою цією ж постановою було встановлено на рівні 10 тис. грн на день.

Влітку 2014 року НБУ запропонував знизити граничний розмір розрахунків готівкою в угодах з участю фізичних осіб до 100 тис. грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА