14:20 14.03.2015

Ющенко вважає, що Україна має перейти до "активної оборони" у боротьбі з агресором, а не покладатися на дипломатію

2 хв читати
Ющенко вважає, що Україна має перейти до "активної оборони" у боротьбі з агресором, а не покладатися на дипломатію

Третій президент України Віктор Ющенко вважає, що Україна має перейти до "активної оборони" у боротьбі з агресором, а не покладатися лише на дипломатію.

"Дипломатія важлива і потрібна, але треба розуміти, що вона не самодостатня. І теза про безальтернативність дипломатії - це згубна теза. Коли ми говоримо про військовий компонент, то це обов'язковий компонент. Ми повинні перейти до активної оборони. Якщо ми світу покажемо, що здатні самодостатньо відповідати на ту повзучу агресію, яку робить Путін, світ повернеться до нас", - сказав він в ефірі телепрограми "Шустер Live" у п'ятницю ввечері.

В.Ющенко вважає великою помилкою, коли не лише в Україні, а й у Європі та США кажуть, що дипломатичний компонент не має альтернативи. "Дипломатичний компонент обірвався у Придністров'ї, Осетії, Абхазії, нагірному Карабаху. І коли ми сьогодні говоримо про дипломатичний компонент, то, звісно, переговори потрібно вести, і з нашими західними союзниками, але треба розуміти, що доки Путіна не зупинити, дипломатія не почне працювати", - пояснив він.

Третій президент зазначив, що противник обрав тактику, коли "за тиждень або за місяць завойовуються дві-три сільські ради", а в моделі європейської безпеки немає інструменту, який би відповідав на такий тип агресії. "От якби забрали цілу країну, то була б конференція, був би через три тижні, очевидно, жест 5-6 країн про оголошення паралельно війни тощо. А коли беруть по три-чотири сільські ради за місяць, і Росія просувається далі вглиб країни, то у моделі колективної безпеки немає інструментарію", - зазначив він.

На його думку, коли йдеться про військову, військово-технічну або просто технічну допомогу, то необхідно говорити про "пакет за прикладом ленд-лізу". "Це не разова поставка, це не якісь зношені БМП, це на кілька років серйозна військова допомога, не тільки США, але й Європейського союзу", - наголосив В.Ющенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА