14:15 24.01.2015

Аукціон із продажу нафти "Укрнафти" призначено на 31 січня

2 хв читати
Аукціон із продажу нафти "Укрнафти" призначено на 31 січня

Аукціонний комітет із продажу сирої нафти, газового конденсату власного видобутку і скрапленого газу 23 січня призначив аукціон з продажу місячного ресурсу "Укрнафти" та інших компаній, що підпадають під зобов'язання щомісяця продавати видобуту ними продукцію на аукціонах, на 31 січня.

Як йдеться в повідомленні НАК "Нафтогаз України" в суботу, комітет вирішив, що заявки на проведення аукціону необхідно надавати йому за п'ять днів до проведення аукціону.

Як повідомлялося, проведення аукціонів із продажу нафти минулого року спочатку стримувалося дискусією між "Укрнафтою", менеджмент якої контролюють міноритарні приватні акціонери, пов'язані з акціонерами ПриватБанку (Дніпропетровськ), і Міненерговугілля стосовно біржі. Це питання було вирішено після ухвалення Кабінетом Міністрів 16 жовтня 2014 року постанови про порядок організації та проведення біржових аукціонів із продажу нафти, газового конденсату та скрапленого газу замість ухваленої в жовтні 2011 року. У новому документі уряд зберіг прив'язку встановлення стартової ціни української нафти та газоконденсату до митної вартості нафти сорту Urals за даними Державної фіскальної служби (ДФС) за 15 днів, що передують даті реєстрації заявок на проведення аукціону. Проте було також збережено знижувальний коефіцієнт 0,85 при визначенні стартової ціни у разі відсутності постачання до країни нафти Urals трубопровідним транспортом, надходження нафти Azeri або інших сортів легкої нафти Каспійського регіону. Згідно з порядком, у такому разі на цей коефіцієнт множилося середнє значення ціни контрактів із продажу нафти сорту Brent (за даними Crude Oil Marketwire агентства Platts).

Відтоді відбулися два аукціони: наприкінці жовтня та в середині грудня, на яких "Укрнафта" продала свій ресурс за стартовою ціною відповідно майже на 4 млрд грн та на 2,6 млрд грн.

У новому році було сформовано новий склад аукціонного комітету та ухвалено рішення уряду про скасування 15% знижки.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА