09:47 15.09.2014

Першу десятку виборчого списку "Батьківщини" представлено на з'їзді партії

2 хв читати

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко запропонувала делегатам з'їзду партії вписати номером один до виборчого списку українську льотчицю Надію Савченко, викрадену з України, яку наразі незаконно тримають у Росії.

"Уперше за весь час походу на вибори я не йду номером один у списку партії "Батьківщина". Я поступаюся цим номером людині, яка не просто гідна цього першого номера. Це людина, яка сьогодні є символом боротьби за Україну у світі. Це людина, яка, перебуваючи у в'язниці, має мужність приходити на судові розправи із символом України в серці, з прапором України в руках. Перший номер у нашому списку - Надія Савченко", - заявила Ю.Тимошенко, виступаючи на з'їзді "Батьківщини" в Києві в неділю.

Другим номером у списку було проголосовано Ю.Тимошенко.

Третім у виборчому списку партії є голова комісії з питань культури і туризму Київської міської державної адміністрації, активіст Євромайдану Ігор Луценко, а четвертим - лідер фракції "Батьківщина" у Верховній Раді України нинішнього VII скликання Сергій Соболєв. Замикає "п'ятірку" - громадський діяч і правозахисниця Олена Шкрум.

Другу п'ятірку списку "Батьківщини" відкриває керівник виконавчої дирекції Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад Вадим Івченко. За ним іде заступник голови партії "Батьківщина", керівник парламентського комітету з питань євроінтеграції, народний депутат фракції "Батьківщина" Григорій Немиря.

Восьмий рядок списку займає керівник молодіжного крила партії "Батьківщина молода" Іван Крулько, дев'ятий - економіст, представник організації "Професійний уряд" Олексій Рябчин, замикає першу десятку політолог, комендант Майдану та громадський діяч Ігор Жданов.

Очікується, що делегати з'їзду в неділю затвердять увесь партійний список.

31-річна льотчиця Н.Савченко воювала на сході України у складі добровольчого батальйону "Айдар" і в червні потрапила в полон до ополченців під містом Щастя Луганської області. 8 липня вона опинилася в Росії у Воронезькому СІЗО.

У Росії їй висунуто звинувачення в пособництві у вбивстві. Н.Савченко не визнає провини й заявляє, що її викрали з території України.

9 липня льотчиці було офіційно висунуто звинувачення в пособництві у вбивстві.

Новоусманський районний суд 2 липня обрав Н.Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Цей захід підтвердив Воронезький обласний суд. Наприкінці серпня термін арешту продовжили до 30 жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА