14:59 04.09.2014

ВР створила ТСК щодо розслідування обставин загибелі військовослужбовців під Іловайськом, її очолив надреп Сенченко

2 хв читати
ВР створила ТСК щодо розслідування обставин загибелі військовослужбовців під Іловайськом, її очолив надреп Сенченко

Верховна Рада на закритому засіданні в четвер ухвалила рішення про створення тимчасової слідчої комісії з розслідування обставин загибелі і захоплення в полон бійців добровольчих батальйонів Збройних сил України біля Іловайська.

"Рада створила ТСК щодо Іловайска", - написав народний депутат України (фракція "Батьківщина") Андрій Сенченко в мікроблозі в "Твіттері".

На брифінгу після закритого засідання народний депутат України фракції "Батьківщина" Андрій Сенченко повідомив журналістам про комісію з розслідування подій під Іловайськом Донецької області.

"Наше завдання - встановити всі обставини: хто стріляв, з яких військових частин, якої чисельності були військові Росії, як озброєні, які втрати, в зокремаі і цивільного населення", - сказав парламентарій.

А.Сенченко також зазначив, що комісія має встановити, скільки людей унаслідок подій під Іловайськом зникли безвісти, і скільки перебувають у полоні.

"Необхідно надати оцінку діям і бездіяльності всіх тих, хто в рамках так званої антитерористичної операції мав ухвалювати рішення з координації дій, і зрештою мав ухвалити своєчасне рішення про відведення військ або будь-яке інше, яке б змогло зберегти життя багатьом і багатьом нашим співгромадянам", - наголосив депутат.

Як повідомлялося, у четвер у Верховній Раді зареєстровано проект постанови про створення тимчасової слідчої комісії парламенту з розслідування обставин трагічних подій, які призвели до загибелі і захоплення в полон бійців добровольчих батальйонів Збройних сил України біля Іловайська (Донецька обл.).

Як повідомив раніше заступник військового комісара Запорізької області Михайло Логвинов, до моргу Запоріжжя за останні два дні доправлені 87 тіл бійців, загиблих під Іловайськом, більшість з них - з добровольчих батальйонів.

Крім того, за інформацією сектора зв'язків з громадськістю Управління МВС в Івано-Франківській області, 8 бійців батальйону патрульної служби міліції особливого призначення "Івано-Франківськ" загинули під Іловайськом.

У свою чергу, радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко повідомив, що під Іловайськом загинули 13 бійців добровольчих батальйонів, 10 зникли безвісти.

Генеральний прокурор України Віталій Ярема заявив, що в рамках розслідування подій під Іловайськом проводяться військово-тактичні експертизи щодо дій керівництва Міністерства оборони та Генерального штабу під час проведення операції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА