14:04 17.06.2014

"УДАР" очікує від фракцій відповідь із пропозицією про саморозпуск ВР до 10.00 середи - Ковальчук

2 хв читати
"УДАР" очікує від фракцій відповідь із пропозицією про саморозпуск ВР до 10.00 середи - Ковальчук

Фракція "УДАР" очікує до ранку середи, що їхні колеги із парламенту підпишуть постанову про саморозпуск Верховної Ради, після чого документ буде зареєстровано та винесено на розгляд парламенту.

"Це - проект постанови, підписаний поки що нашою фракцією і фракцією "Свобода"... Завтра вранці до 10.00 очікуємо відповіді від усіх груп і фракцій. Після чого ми її зареєструємо у будь-якому разі, і вимагатимемо включити до порядку денного і розглянути цього тижня", - сказав журналістам у вівторок голова фракції "УДАР" Віталій Ковальчук.

Він наголосив, що автори проекту постанови усвідомлюють, що це рішення парламенту буде політико-правовим.

Розповідаючи про зміст постанови, він зазначив: "Перше - Верховна Рада постановляє заявити про саморозпуск, тобто дострокове припинення повноважень Верховної Ради, друге - звернутися до президента України, з метою визначити дату проведення дострокових парламентських виборів відповідно з указом на підставах і термінах, передбачених цією інституцією".

Водночас В.Ковальчук пояснив, що після того, як президент підпише указ про проведення дострокових виборів до парламенту, "я думаю, що після цього, якщо буде потрібно провести якісь процедури, які будуть передбачати розпуск коаліції, вони радше будуть технічними, а не підставою для ухвалення відповідного рішення".

На думку лідера фракції "УДАР", парламент має внести зміни до виборчого законодавства, згідно з яким вибори до парламенту відбуватимуться за пропорційною системою і з відкритими списками.

Крім того, за словами В.Ковальчука, на поточний час звучать пропозиції про повернення до політичних блоків.

"Це пропозиція, яка сьогодні обговорюється в кулуарах. Думаю, що скоро хтось внесе відповідний законопроект з цього приводу", - сказав В.Ковальчук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА