15:23 02.12.2013

Візит Януковича до Китаю збігся за часом із візитом віце-президента США Байдена

2 хв читати

Віце-президент США Джо Байден відвідає КНР з офіційним візитом із 4 по 5 грудня, тоді як на 3-6 грудня заплановано візит до цієї країни президента України Віктора Януковича.

Повідомлення про візит Дж.Байдена на запрошення заступника голови Китаю Лі Юаньчао (Li Yuanchao) МЗС Китаю опублікувало 1 грудня.

В.Янукович має відвідати КНР із 3 по 6 грудня. Як уточнило МЗС цієї країни 29 листопада, державний візит глави Української держави організовано на запрошення голови Китаю Сі Цзіньпіня (Xi Jinping).

Окрім того, з 5 по 9 грудня з офіційним візитом у Китаї перебуватиме французький прем'єр Жан-Марк Еро (Jean-Marc Ayrault). Глава уряду КНР Лі Кецян (Li Keqiang), що запросив його, в понеділок приймає з візитом британського прем'єра Девіда Кемерона (David Cameron).

Як повідомлялося, В.Янукович планує відвідати КНР із державним візитом 3-6 грудня. Програмою візиту передбачаються його переговори з головою КНР С.Цзіньпіном у вузькому і розширеному форматах, зустрічі з керівництвом уряду та парламенту країни. Також планується відвідування провінції Шеньсі та виступ президента України на бізнес-форумі за участю представників ділових кіл України та Китаю.

За результатами візиту сторони мають намір підписати низку документів, спрямованих на поглиблення відносин стратегічного партнерства та розширення двосторонньої взаємодії, зокрема в політичній, енергетичній, авіабудівній, аграрній, гуманітарній та інших сферах. Загалом до підписання готується близько 20 документів.

Джерело в дипломатичних колах повідомило агентству "Інтерфакс-Україна", що незважаючи на останні події в Києві візит В.Януковича до Китаю залишається в планах глави держави.

Окрім того, прем'єр Микола Азаров повідомив, що після візиту в Китай у президента запланований візит до Росії для оформлення дорожньої карти співпраці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба переконаний, що приєднання України до ЄС призведе до низки неочікуваних і позитивних наслідків для всього континенту та світу

ЄСПЛ одноголосно визнав застосування законодавства РФ в окупованому Криму незаконним - рішення

Президент Євроради назвав історичним моментом початок переговорів про вступ України та Молдови до ЄС

Країни Люблінського трикутника покладають на РФ відповідальність за економічну кризу на аграрних ринках

Президентка Єврокомісії: Бажаю Україні та Молдові успішного початку переговорів про вступ

Єрмак і Салліван обговорили підготовку до Саміту НАТО у Вашингтоні

Трамп у разі перемоги на виборах може припинити військову допомогу Україні, якщо вона не піде на мирні переговори з РФ - ЗМІ

Кулеба назвав три кроки до повноправного членства України у ЄС

РФ намагається переформатувати свідомість молодого покоління в Криму - Чубаров

Китай має намір сприяти мирним переговорам і політичному врегулюванню "української кризи", заявив Сі Цзіньпін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА